2016. november 1., kedd

Álompite


Ma a  Váncza projectemből hoztam nektek egy nagyon finom pite receptet. 
Érdekessége a töltelékben rejlik. 
Olvassátok el a receptet és rájöttök mit is rejt a máktöltelék. 



Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg cukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1 cs. vanília cukor
kb. 3-4 evőkanál tej

Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg cukor
15 főtt passzírozott krumpli
20 dkg őrölt mák

Továbbá: egy 25 cm-es piteforma

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,a cukorral, a zsírral,a tojással, a vaníliás cukorral ,és a tejjel összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kell hogy kapjunk. Nyújtsuk ki lisztes munka felületen és hajtogassuk be. (Szimpla hajtás. Újra nyújtás. Dupla hajtás)
Hajtogatás közben nem pihentetjük. Végül ketté osztjuk. Az egyik részt a pite forma aljába nyújtjuk. Erre kerül az elkészített mákos töltelék. A másik tésztát is kinyújtjuk a forma méretének megfelelően és betakarjuk vele a tölteléket.
Felvert tojással lekenjük a tetejét és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon gáznál 3 fokozaton szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt,csak akkor vesszük ki a formából,majd szeletekre vágjuk.

Töltelék elkészítése:
A cukrot kevés vízzel ( kb. 50 ml.) sziruppá főzzük,majd hozzákeverjük a passzírozott főtt krumplit és az őrölt mákot. Rövid ideig átfőzzük ,és még melegen rákenjük a pite tésztára.
















Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...