2016. november 9., szerda

Citromos Polentakenyér

Ma egy polentás finom édességet hoztam nektek.




Hozzávalók:
18 dkg polenta
5 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál só
5 evőkanál görög natúr joghurt
5 evőkanál olaj
2 db közepes kezeletlen héjú citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
2 db egész tojás
2 db tojásfehérje
40 dkg cukor vagy xillit
3-4 db citromfűlevél

Hozzávalók az erdei gyümölcsszószhoz:
40 dkg erdei gyümölcs. ( málna, szeder, ribizli, áfonya vegyesen, lehet fagyasztott is )
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 deci víz
1 evőkanál kukorica keményítő

Hozzávalók a tálaláshoz:
fél liter Görög joghurt, gyümölcs szósz

Továbbá a sütéshez, egy literes kenyérforma

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra,gáznál 3 fokozaton.
A polentát a lisztet,a sót és a sütőport mérjük ki és keverjük össze.
Egy másik edénybe keverjük össze a joghurtot, az olajat,a citromlét és reszelt citrom héjat.
Egy harmadik tálba keverjük krémesre a tojásokat,a tojásfehérjéket 20 dkg cukorral.
Adjuk hozzá a joghurtos keveréket és a lisztes keveréket. Öntsük bele  1 literes kiolajozott kenyérformába. Süssük kb. 45-50 percig,vagyis tűpróbáig.

Készítsük el közben a szirupot.
A maradék 20 dkg cukrot 2 dl vízzel ,3-4 darab citromfűlevéllel forraljuk fel,majd gyöngyözve főzzük 10 percig .Hűtsük langyosra. 

Az elkészült polentakenyeret tegyük egy rácsra, szurkáljuk meg sok helyen egy késsel és locsolgassuk meg a langyos szirup felével. Hagyjuk így teljesen kihűlni.

Közben készítsük el a gyümölcsszószt 
A gyümölcsöt a cukorral feltesszük főni.Amikor forr belekeverjük a vízzel elkevert keményítőt és 3 percig tovább főzzük.Teljesen kihűtjük.Végül felszeleteljük a polentakenyeret. Tálaláskor,meglocsoljuk egy kevés cukorsziruppal,és  egy-egy kevés joghurttal és gyümölcsszósszal. 










Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...