2016. november 16., szerda

Csillag alakú mézeskalács torta


A receptek kitalálásában gyakran merítek inspirációt a kerámia figurákból.
Ilyenkor napokig gondolkodom, hogy egy-egy hirtelen ötletet, hogy tudnék a legjobban kivitelezni a konyhában. Így esett hogy a napokban megláttam a kedvenc virágüzletemben ezeket a tüneményes hóembereket. Valami különleges receptet szerettem volna kitalálni hozzájuk. Lassan össze is állt a fejemben hogy hogyan is hozhatom össze a mézes tésztát a mascarpone ízvilágával. Így született meg ez a recept. A tésztája xilittel és mézzel készül. A krém pedig finom puncs puding és a lágy mascarpone sajt egyesülésével lett tökéletes,amit szintén xilittel édesítettem meg. A végeredmény egy finom puha ízletes karácsonyi torta lett. Próbáljátok ki!

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg xilit
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 egész tojás
40 dkg liszt
1/2 evőkanál szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
csipet só


Hozzávalók a krémhez:
3 csomag puncs pudingpor
10 dkg xilit
9 dl. tej
50 dkg mascarpone

Továbbá a sütéshez 6 db 27 cm-es kör alakra kivágott, szilikonos sütőpapír és egy 23 cm-es csillag kiszúró vagy méretre vágott papir sablon. Egy darab kisebb fenyőfa kiszúró.


Elkészítése :
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, gáznál 3. fokozaton.
A tésztához, a mézet, a vajat és a xilitet összemelegítjük, de nem forraljuk fel !
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük.
A langyos mézes keverékbe keverjük a tojásokat és beleöntjük a lisztes keverékbe, majd összegyúrjuk. 
Hat részre osztjuk a tésztát és egyesével köralakot nyújtunk ki belőlük,majd csillag alakokat szúrunk ki belőlük. ( Ha nincs kiszúrótok akkor vágjatok ki kemény papírból egy 23 cm-es csillag alakú sablont és a sablon mellett vágjátok körbe)


A maradék tésztából négy darab kisebb fenyőfát szúrunk és kis golyókat formálunk,majd külön külön sütőpapira tesszük őket


A kivágott lapokat,és a fenyőfákat külön külön, kb 6 perc alatt megsütjük,majd teljesen kihűtjük.



Közben elkészítjük a krémet.
A tejet a xilittel a pudingporral csomómentesre keverjük és sűrű krémmé főzzük,majd teljesen kihűtjük.A mascarponét gépi habverővel felhabosítjuk és kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudingot.Együtt is jól kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük. 
Elővesszük az egyik kisült csillag lapunkat és a nyomózsák segítségével kis csillagokat nyomunk rá úgy hogy a csillag felületét teljesen befedje.





 Erre tesszük rá a következő csillag lapot és hasonlóan töltjük tovább. 
Ezt a műveletet addig ismételjük amíg a lapunk el nem fogy. 





A legfelső lap tetejét is becsillagozzuk a krémmel. 



A csillag torta tetejére rakjuk állítva a fenyőfákat és szórjuk köré a kis tészta gömböket.
Díszíthetjük még csokoládé ostya rudakkal is. 




Hűtőbe tesszük 2-3 órára hogy a lapok teljesen megpuhuljanak a krémtől,majd vizes késsel felszeleteljük.




























Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...