2016. november 10., csütörtök

Színpompás karfiol, vajban sült sertésszűzérmékkel



Most először vettem a Budapesten a vásárcsarnokban színes karfiolt. Főzés során a lila szín átalakult kékesre, a zöld pedig halvány zöldre. Az íze hasonló a hagyományos fehér színű karfioléhoz,de a színesek sokkal egészségesebbek. 

Hozzávalók:
Lila és zöld karfiol
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
2 db sertésszűz
kb 6 dkg vaj
ízlés szerint só,bors

Elkészítése.
A karfiolt sós vízben puhára főzzük majd leszűrjük.
Kevés olajat felforrósítunk,majd átforgatjuk rajta. Átrakjuk egy lapos tepsibe és reszelt sajtot szórunk Előmelegített sütőben átsütjük. Közben a húst ujjnyi vastagra felszeleteljük. Sózzuk borsozzuk.
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőbe majd a szűzérmék mind két oldalát hirtelen megsütjük,majd mérsékeljük a tüzet és fedő alatt kb. 6-8 perc alatt készre sütjük. Végül a sajtos karfiollal tálaljuk.

 Mitől színes a karfiol ? - a linkre kattintva olvashattok róla.





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...