2016. november 12., szombat

Ünnepi kakaós torta

Ma egy kedvenc piskóta receptemet hoztam nektek,amiből egy ünnepi tortát varázsoltam. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom szaftos piskóta a végeredmény,amit megkoronáz a tetejére halmozott tejszínhab. 



A hozzávalókból 2 db 15 x 7 cm magas tortát,vagy 1 darab 23 cm-es tortát / tortákat kapunk

Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
12 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
12 evőkanál tej

Hozzávalók az öntethez:
12 evőkanál tej
12 evőkanál cukor

Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz


Hozzávalók a tetejére:

4 dl. habtejszín
1 csomag 20 g.  instant zselatin fix 

Elkészítése :  

A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük.
Kakaóport, lisztet és a sütőport összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos masszába.
Utoljára keverjük bele a tejet egyenletesen habverővel.
Olajozott, lisztezett 2 darab tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 

( nálam gáz 3. fokozat) tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a tészta, azonnal elkészítjük a tetejére az öntetett :
A tejet a cukorral felforraljuk és azonnal a készre sült piskótákra öntjük egyenletesen,megfelezve.
A cukros tejet a tészta teljesen befogja szívni és a tésztánk igen könnyű és puha lesz.
Amikor teljesen kihűltek a piskóták csak akkor készítjük el a tetejére a mázat :
A margarin kivételével a többi hozzávalókat felforraljuk és azonnal levesszük a gázról, majd kis darabokban hozzákeverjük a margarint.
Máznak szép simának kell hogy legyen, addig keverjük a vajat benne még teljesen el nem olvad!

Az elkészült tortákat kivesszük a formából. Áttesszük egy tálcára.
A mázat egyenletesen ráöntjük,megfelezve a kihűlt piskótákra. 

Hagyjuk hogy teljesen beszívja,majd hűtőbe rakjuk kb 2 órára.
Végül a tejszínhabot felverjük a habfixporral és egy kanál segítségével ráhalmozzuk a torták tetejére.
Díszíthetjük pillecukorra,kakaós trüffellel,csokis mézes puszedlival,vagy bármivel ami éppen otthon található.











Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...