2016. december 23., péntek

Gesztenyés, mákos és kakaós beiglik



Ma egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető beigli receptet hoztam nektek.Gyönyörű lesz a teteje,anélkül hogy hűtőbe raknánk száradni és nem kell a rudakat sütés előtt megszurkálni mert ez a tészta nem fog szétrepedni! Próbáljátok ki!

A hozzávalókból 7 darab beiglink lesz.
Tészta hozzávalói:
1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
2 dl. tej
2 db tojássárgája
1 kiskanál só
a megkenéshez:
2 db tojás

Hozzávalók a gesztenyés töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg puha vaj
5 dkg darált kekszmorzsa
2 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 evőkanál rum

Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
50 dkg cukor
10 dkg kakaópor
25 dkg kekszmorzsa
10 dkg vaj
1 dl tej
2 db narancs reszelt héja


Hozzávalók a mák töltelékhez:
20 dkg cukrozott darált mák
10 dkg cukor
1 dl. narancslé
1 dl víz

Elkészítése:
A gesztenyés töltelékhez az összes hozzávalót,robotgéppel keverjük össze és osszuk kétfelé.

A kakaós töltelékhez, a tejet a vajat és a cukrot kb 60 fokra melegítjük ( de nem forraljuk fel)
a kakaót belekeverjük és kihűtjük. A keksz morzsát és narancshéjat hozzáadjuk,akkor jó ha sűrű szinte gyúrható masszát kapunk. Három felé osztjuk.

A mák töltelékhez a vizet  a narancslét és a cukrot felforraljuk és ráöntjük a darált mákra .
Kétfelé osszuk.

A tésztához a lisztbe a hűvös 8 nem fagyott ) vajat belemorzsoljuk a porcukrot,az élesztőt,a sót hozzáadjuk,majd a tejjel és a tojással tésztává gyúrjuk.  Hűvös helyen fél órát pihentetjük.
 A tésztát hét egyforma részre osztjuk. Lisztezés nélkül gyakran forgatva 2-3 milliméter vastag téglalappá  nyújtjuk. A tészta tészta súlyával kb. azonos mennyiségű tölteléket elegyengetjük rajta úgy, hogy a széleken kb. egy ujjnyi széles tésztacsík maradjon. Felülről kezdve feltekerjük a végeket gondosan , becsomagoljuk. A beiglit a felvert egész tojássokkal nagyon vékonyan bekenjük mindenhol. Meleg helyre tesszük keleszteni, addig amíg a tojás meg nem szárad rajta. Ahogy a tészta kell a bevonat nagyon vékonyan megrepedezik. Ekkor vékonyan újra lekenjük és amikor ez a réteg is megszárad megsütjük. A sütést előmelegített 200 -fokos sütőben kezdjük nagy lángon, ha a teteje egy kis színt kap,a lángot csökkentjük és 20-25 perc alatt befejezzük a sütést.












Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét. Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.
Süteményesfüzet megvásárlása



  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...