2016. december 18., vasárnap

Karácsonyi fehér csokoládé házikó



Hozzávalók:
4 tábla fehér csokoládé
1 csomag 175 g. Haribo habcukor
4-5 db zselés cukorka
6 db Haribo virág alakú habcukor
4 db fondantból készített fenyőfák
2 db led gyertya mécses
1 db nagyobb hurkapálcika
fogpiszkáló a habcukorhoz

Hozzávalók a mázhoz:
1 db tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
20 dkg porcukor
Kevés kókuszreszelék

Továbbá: - egy 20 x 25 cm-es alátét vagy tálca a házikó alá.
Fondant fenyőfák. zselés gyümölcsös cukorkák, kandírozott koktél cseresznyék.
Fondant hozzávalóit és elkészítését ezen a linken találjátok.

Elkészítése:
Vágjuk le az alsó sort a csokoládékról.



Kettő darab csokoládénak a tetejét vágjuk le ferdén.



Egy kör alakú kiszúróval óvatosan szúrjuk ki alul és vágjunk ki hozzá annyi csokit hogy elkészüljön az ajtó helye.





Másik két csokoládét vízszintesen magunk elé fektetjük és két kis kockát kivágunk belőle.
Óvatosan mert könnyen törik! Véletlenül eltörnének a vágások mellett,akkor ragasszuk össze olvasztott csokoládéval.


A maradék csokoládét felolvasztuk. Ez lesz a ragasztónk.
Az így kapott lapok oldalait és az alját olvasztott csokoládéval bekenjük és az alátéten összeragasztjuk.




Beletesszük a két darab led gyertyánkat bekapcsolva!



Olvasztott csokoládéval bekenjük a ház kilátszó oldalait és egy forró kés hegyével kissé bevágjuk a csúcsos tető végeit. Azonnal odarakjuk a méretre vágott hurkapálcikát. Így beleköt majd a csokoládéba Bekenjük a hurkapálcikát is olvasztott csokival,majd egy fogpiszkálóra kettő darab Haribo cukrot húzzunk fel. Ezek alkotják majd a cserepeket  a ház tetején.. Olvasztott csokival bekenjük az oldalukat és felragasztjuk a háztető szerkezetére. Hasonló módon készítjük el a többi cserepeket is,mind addig amíg teljesen be nem fedjük vele a ház tetejét.







Zselés gyümölcs cukorból vágunk ki méretre ablakpárkányt és ajtószegélyt, majd olvasztott csokival felragasztjuk a házikóra.




Haribó virág alakú cukorkákat ketté vágunk és a ház oldalát sorra kirakjuk vele.
Tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral sűrű habbá verjük és egy ecset segítségével felkenjük az alátétre.


A tojáshabos cukormázba állítjuk a fondant fenyőfákat és tovább díszítjük koktél cseresznyével.
Csokoládéból is kivághatjuk a fenyőfákat akkor nem kell fondantot készíteni!



















Készítettem még két házikót. Ennek az udvarán csokoládéból vágtam ki a fenyőfákat és olvasztott csokoládét kentem a tálcára és ebbe állítottam bele a csokoládé fákat.










Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét. Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.

Süteményesfüzet megvásárlása

  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...