2016. december 9., péntek

Padlizsánkrém


Bevásárlás közben gyönyörű padlizsánok csalogattak oda a zöldségespulthoz.
 Megvettem őket. Hazavittem és máris hozzáfogtam a padlizsánkrém elkészítéséhez. 
Remélem ti is szeretitek?
Hozzávalók.
450 g. megsütött padlizsán húsa
1 db kisebb fej lilahagyma,finomra összevágva
2-3 gerezd fokhagyma összenyomva
100 g. majonéz
ízlés szerint: só, őrölt feketebors

Tálaláshoz : vékony toast kenyér szeletekből készült pirítós.

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük.
Grill rácsra tesszük és kb 40-60 perc alatt megsütjük őket.
Megsüthetjük a grillsütőben is.
Amíg sül a padlizsán,összevágjuk a hagymákat.
A megsült padlizsánokat kettévágjuk és belsejüket kikaparjuk egy üvegtálba.
Figyeljünk oda hogy króm vagy fa evőeszközzel dolgozzunk,mert az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsánunk húsa! Hozzáadjuk az összevágott hagymákat. Sózzuk,borsozzuk és összekeverjük a majonézzel. Egy - két napig hűtőben érleljük,amíg az ízek össze nem érnek.
Frissen sült pirítóssal kínáljuk.











  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...