2016. december 21., szerda

Puncsos mézeskalács torta



Hozzávalók a tésztához :
15 dkg cukor
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 egész tojás
40 dkg liszt
1/2 evőkanál szódabikarbóna
csipet só


Hozzávalók a Puncsos krémhez :
1 liter tej 
3 csomag puncs ízű pudingpor
ízlés szerint cukor

Hozzávalók a vajas krémhez :
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

1 teáskanál rum

Hozzávalók a csokoládé bevonathoz :
20 dkg fehér csokoládé
2 teáskanál olaj


pár csepp piros színű ételfesték



Továbbá: a sütéshez 5 db 24 cm-es kör alakúra kivágott szilikonos sütőpapír és egy habzsák díszítőcső nélkül.


Elkészítése :
Előmelegítem a sütőt 170 fokra, gáznál 3 fokozaton.
A tésztához, a mézet, a vajat és cukrot összemelegítem, de nem forralom fel !
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérem és összekeverem.
A langyos mézes keverékbe keverem a tojásokat és beleöntöm a lisztes keverékembe, majd összegyúrom. 5 részre osztom a tésztát és egyesével köralakot nyújtok ki belőlük.

24 cm-es köralakokra vágok ki minden kört, így egyenlő kör alakú tésztáink lesznek, amiket egyesével 3 perc alatt készre sütök. Sütés előtt a felületüket kissé megszurkálom hogy a levegő eltudjon távozni sütés közben. 

Közben elkészítem a krémet.

A tejben elkeverem a pudingporokat és az ízlés szerinti cukrot, és sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. A porcukrot a puha vajjal és a rummal jó habosra kikeverem, és a kihűlt pudingot kis adagokban hozzá keverem. Együtt is felhabosítom, majd négy egyenlő részre szétosztom.
Az egyik adag krémet betöltöm egy habzsákba, de nem teszek bele díszítő csövet!
Egy nagyobb tányérra teszem az egyik kihűlt mézes lapot és szélétől befelé haladva körkörösen tuffokat nyomok a lap felületére, mind addig amíg be nem telik. Erre rá rakom a második mézes lapot és hasonló módon osztom el ( betöltöm ) rajta a második adag krémet. Így töltöm be tovább a tortámat, majd a végén befedem az utolsó mézes lapommal.Hűtőbe teszem egy fél órára, hogy ne csússzanak szét a lapok. Ezután kivesszem a hűtőből és felolvasztom a csokoládét az olajjal, vízgőz felett,vagy a mikróban. A háromnegyed felolvasztott csokoládét ráöntöm a betöltött torta tetejére és egyenletesen elkenem rajta.A maradék csokoládét beszínezem a piros ételfestékkel. Beleöntöm egy spicczsákba és a fehér csokis felületre csíkokat húzok majd egy fogpiszkálóval ellentétes irányba összehúzom a rózsaszín csokoládés csíkokat.  Végül egy éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni. Másnap egy éles vizes késsel felszeletelem.





















Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét. Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.
Süteményesfüzet megvásárlása

  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

2 megjegyzés:

  1. Hű, ez gyönyörű! Kellemes ünnepeket kívánok nektek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK én is neked!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...