2017. január 17., kedd

Fehér csokoládéval Csurgatott Csokoládétorta



Hozzávalók egy 15 cm-es tortához:
15 cm-es kerek tortaforma
3 db egész tojás
6 evőkanál hideg víz
A tojás súlyának megfelelő: cukor és liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál kakaópor

Hozzávalók a csokoládés krémhez:
25 dkg mascarpone
3 dl. habtejszín
10 g. instant zselatin fix por
10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj
5 dkg reszelt étcsokoládé


Hozzávalók a torta díszítéséhez:

10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanál olaj
3 db habkarika
4 db csokoládés bonbon
6 db diannás cukor
1 db pilóta keksz

4 db csokoládés ostyarúd 
pár szem mandula


Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba.Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyező cukrot.
Egy gépi habverővel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyező lisztet és keverjük össze a sütőporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába. 

A tortaforma aljába vágjunk egy beleillő kör szilikonos sütőpapírt és  öntsük bele a kész piskótatésztát. Tegyük be a sütőbe és süssük tűpróbáig.
Sütési idő kb. 25 30 perc,de ez az idő mindig függ a sütő milyenségétől. 
Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústűt és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos! 
Ha ragacsos akkor süssük tovább.

Az elkészült tortát hagyjuk a formában kihűlni,majd vágjuk az oldalánál körbe és emeljük ki belőle.
A papíros része,vagyis az alja lesz a tortánk teteje. Vágjuk egyenlő három részre.


Készítsük el a krémünket.
A tejszínt verjük fel az expressz zselatinnal. Kis adagokban keverjük hozzá a mascarponét,és az olajjal együtt felolvasztott langyosra kihűlt csokoládét és a reszelt csokoládét.Adjuk hozzá a vanília kivonatot és együtt is habosítsuk fel. 
Az így elkészült krémet háromnegyedrészét töltsük be a tortalapok közzé.Tegyünk félre három evőkanál krémet. A maradékkal vonjuk be a torta oldalát és tetejét egyenletesen, és tegyük be a hűtőbe legalább 3 órára,vagy a mélyhűtőbe 1 órára dermedni.




A díszítéshez,olvasszuk fel a fehér csokoládét az olajjal és hűtsük ki langyosra.
Vegyük elő a tortát. A félre rakott krémmel tuffoljuk körbe a torta tetejét.

Egy kanál vagy egy toppingadagoló flakon segítségével csorgassuk rá a csokoládét a tuffok mellett,úgy hogy kissé folyjon le az oldalán is a csokoládé. 





Díszítsük a tetejét félbe vágott pilóta keksszel, bonbonokkal, mandulákkal és a habkarikákkal.
Tegyük a hűtőbe legalább két órára,majd egy meleg késsel szeleteljük fel. 












Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!




Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét.
 Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...