2017. január 21., szombat

Gyömbéres sütőtök krémleves

 Itt a sütőtökszezon és vele az egyik legfinomabb leves, melyhez nem kell órákat a konyhában töltened. 
Kínálható forrón ebédre vagy vacsorára, de pohárban szervírozva hidegen reggeli italként is fogyasztható. 


Hozzávalók:
1 kg sütőtök megtisztítva felkockázva
2 dkg vaj
1 db kisebb fej vöröshagyma
1 teáskanál só
két csipet fehérbors
1 liter víz
80 ml. főzőtejszín
1 kávéskanál frissen reszelt gyömbér
Elkészítés:
 A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. Közben a vajat megolvasztjuk egy fazékban és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk borsozzuk.
Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük kb. 15 perc alatt.
Összeturmixoljuk és turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt,a gyömbért, majd a tűzhelyre téve egyet rottyantunk rajta.
Ízlésünknek megfelelően utánízesítjük sóval,borssal az elkészült sütőtök krémlevest, reszelt parmezánsajttal megszórva kínáljuk. Tálalhatjuk forrón leveses csészékben,vagy hidegen 3 decis limonádés poharakban.





Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét.
 Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...