2017. január 16., hétfő

Magos kenyér kacsamájpástétommal

A bolti kacsamájpástétom meg sem közelíti,azt amit otthon készítesz.
Főleg ha a kenyeret is magad sütöd hozzá.
Mi imádjuk. Próbáljátok ki !

Hozzávalók a kenyérhez:
50 dkg liszt
1 csapot evőkanál só
2 kávéskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
8 dkg magkeverék (nálam : napraforgómag, tökmag,dió)
3,5 dl. langyos víz
1 kávéskanál zsír vagy vaj a forma kikenéséhez.

Hozzávalók a pástétomhoz:
5 dkg szalonna
1 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg kacsamáj
15 dkg mascarpone
ízlés szerint: só, fehér bors
Továbbá: olvasztott kacsazsír

Elkészítésük:

A kenyérhez a lisztet összekeverjük a sóval,a cukorral,az élesztővel és az apróra vágott magvakkal.
Hozzáadjuk a langyos vizet,jól összedolgozzuk. Minimum 3 óráig meleg helyen letakarva kelesztjük
( lehet egy éjszakát is ). Egy fedeles jénai edényt kizsírozzunk,kilisztezzünk,majd a nyúlós kissé még ragadós tésztát beletesszük. Ne ijedjünk meg,ha a tészta nem formázható,lágyabb,mint a hagyományos kenyértészta.
Liszttel megszórjuk a a tészta tetejét,majd lezárjuk az edényt a fedelével.
220 -ra előmelegített sütőbe tesszük. 35 perc után a sütő hőmérsékletét 180-fokra mérsékeljük,az edény tetejét levesszük,és tovább kb. 10-15 perc alatt készre sütjük a kenyeret. A sütés mindig függ a sütőnk milyenségétől! A kész kenyeret kivesszük az edényből ,rácson pihentetjük,hűtjük,hogy ne fülledjen be az alja.



A pástétomhoz a szalonnát apróra vágjuk,egy serpenyőben sütni kezdjük,közben hozzáadjuk a vajat,majd a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma üveges hozzáadjuk az ereitől megtisztított,lemosott kacsamájat,majd jól átpirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy nagy tűzön süssük,viszont 2-3 percnél ne tovább,mert akkor  könnyen kiszáradhat. A májat lehúzzuk a lángról,tovább 5 percig a serpenyőben pihentetjük. Sózzuk, borsozzuk. Miután kihűlt,hozzáadjuk a mascarponét,és botturmixszal összedolgozzuk,közben ha szükséges még fűszerezzük.

Az elkészült májpástétomot üveg poharakba vagy tálkákba simítjuk és tetejükre olvasztott kacsazsírt öntünk. Hűtőbe tesszük dermedni egy órára,majd a friss kenyérrel kínáljuk.






Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!





Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Borsodi Nyomda közreműködésével megjelent az első limitált példányszámú süteményes füzetem. A kiadványban a ti általatok legtöbbször olvasott sütemény receptek kaptak helyet. A süteményesfüzet, 14 receptet tartalmaz színes  illusztrált fotókkal 22 oldalon. A 5 -ös méretben ,küllemét tekintve hűen tükrözi a blogom jellegét.
 Ha szeretnétek megvásárolni a következő linkre kattintva megtehetitek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...