2017. február 27., hétfő

Csokoládés keksztorta



Hozzávalók a piskótához:
8 db tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
1 kávéskanál olaj
1 csapott teáskanál sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
0,5 liter tej
10 dkg cukor
10 db tojássárgája
4 dkg ( 1 csomag) vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
10 dkg mogyorókrém
10 dkg étcsokoládé
10 dkg kakaós  édes keksz

Hozzávalók a torta díszítéséhez:
4 dl habtejszín
1 csomag instant zselatin fixpor

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra (gáznál 1-2 fokozat közötti állás).
A tojásokat a cukorral habosra kikeverjük.
Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és végül az olajat.
Egy 26 cm-es kapcsos kerek tortaformát kiolajozunk és kilisztezünk,majd beleöntjük a piskóta masszát. Tűpróbáig sütjük.. Sütés után hagyjuk a formában kihűlni.

A krémhez a tejet a cukorral a tojássárgájával , a pudingporral összekeverjük,majd krémmé főzzük.
Kihűlés után kikeverjük a vajjal és ketté osztjuk.
A kekszet darabosra törjük.
Egyik felét a mogyorókrémmel,a másik felét az olvasztott étcsokoládéval összekeverjük.
A piskótát háromfelé vágjuk vízszintesen ,és az egyik lapra a mogyorókrémes,a másik lapra a csokoládés kekszet kenjük.
Mindkettőre kenünk a kikevert krémből,majd egymásra rakjuk őket.





A torta bevonásához kemény habbá verjük a habtejszínt a zselatinporral,majd bevonjuk vele a torta oldalát és a tetejét.






A torta tetejét 16 szeletre osztjuk és mindegyik szeletre egy-egy tuffot nyomunk a maradék tejszínhabból. Kevés darált keksszel megszórjuk és csokoládéval bevont keksszel díszítjük.














Süteményesfüzet megvásárlása

2 megjegyzés:

  1. Fúha, Móni, ez szenzációsan néz ki! Jobb, ha az ízébe már nem is gondolok bele, mert még nem reggeliztem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra! Nagyon finomra sikerült. A mogyorós és a csokoládés keksz réteg pedig valami mennyei!Nem egy olcsó recept de egyszer mindenkinek ki kell próbálni!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...