2017. február 12., vasárnap

Szíves palacsintatorta

A saját készítésű meglepetésekben az ember szíve-lelke is benne van. 

Süss kedvesednek szerelmes édességeket! 


Az ötletre Eugenie Kithchen  oldalán találtam rá.
Én a saját palacsinta tészta receptemmel próbáltam ki és szivárvány színű szív helyett sötét rózsaszín szívvel álmodtam tovább. Nagyon izgalmas kihívás volt és egy csodás tortát kaptam végeredményül. 
A torta elkészítéséhez Eugenie megosztott egy letölthető sablont amivel gyerek játék az elkészítése. Mindenképpen először a sablont kell kinyomtatni, kivágni és csak ezután jöhet az izgalmas munka. Készítettem nektek fázis fotókat amivel megszerettem volna könnyíteni nektek a torta elkészítését. 

A sablonokat két darab A 4 -es lapra kell kinyomtatni.

Sablon forrása





Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 db tojás
6 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Elkészítése:
Habverővel összekeverjük a hozzávalókat csomómentesre,és már is süthetjük. 
Első sütésnél beszoktam olajozni  a palacsinta sütőt,a többinél már nem 
mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni.


Hozzávalók a töltelékhez:
8 dl tejszínhab
30 g. instant expressz zselatin fixpor
Ízlés szerint porcukor
( én cukor nélkül készítettem )
Dr. Oetker ételszínezék piros 10 g

Továbbá: - 15 cm-es kerek tortaforma a kiszúráshoz.
                - palacsintasütő

Elkészítése:
Első lépésben készítsük el a palacsintákat a fenti leírás szerint.
Összesen 24 darab hibátlan palacsintákra lesz szükségünk
A tökéletes forma eléréséhez érdemes előző nap kisütni a palacsintákat és hűtőben pihentetni.
Másnap egy 15 cm-es kerek tortaformával szúrjunk ki minden egyes palacsintát.
Így szabályos kör palacsintákat kapunk.
Verjük fel a hideg tejszínhabot a zselatinporral ( cukorral )
A keményre felvert habból vegyünk ki kb az 1/4 részét  egy másik tálba és színezzük be a piros ételfestékkel.
Ezután nincs más dolgunk mint betölteni a palacsintákat.

Az első lap palacsintát vékonyan bekenjük a fehér tejszínhabbal.
Erre rárakjuk a második lapot. Ezt is bekenjük vékonyan,teljesen a tejszínhabbal.
Befedjük a harmadik palacsinta lappal.
Rárakjuk az 1 kör sablont és beporcukrozzuk.
Óvatosan levesszük róla a sablont és a kör helyére egy kevés rózsaszín tejszínhabot teszünk.
A kimaradt részt fehér tejszínhabbal kenjük be.
Befedjük a negyedik lappal.
Ismét a palacsinta közepére tesszük a következő sablont, a másodikat és porcukrozunk.
Levesszük a sablont és a helyére rózsaszín  tejszínhabot ,a körülötte lévő részre fehér tejszínhabot kenünk.
Így töltjük tovább az egyre nagyobb sablonok használatával a 14 es sablon használatáig.
Ekkor már három három felé osztjuk el a tejszínhabokat a palacsinta tetején.
Mégpedig a következő képen:
A többi sorra jövő sablonnak vágjuk ki a belső kör méretét.
Rátesszük a palacsintára a 14-es sablont. Körbe porcukrozzuk.
Óvatosan levesszük és a kör közepén lévő lukba már fehér tejszínhabot töltünk.
A kör többi részét  rózsaszín  tejszínhabbal kenjük be a körülötte lévő kimaradt részt pedig fehér tejszínhabbal kenjük be. Hasonló módon töltjük tovább a 17.sablonig ami már az utolsó sablonunk lesz. A maradék palacsinta lapokat rátöltjük de már csak fehér tejszínhabot használunk.
Végül a maradék fehér tejszínhabbal bekenjük a tortánk oldalát és tetejét egyenletesen.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni,és másnap vastagabb szeletekre felvágjuk.
Sok sikert kívánok nektek az elkészítéséhez.

Fázis fotók lépésről lépésre: 


















































































Fázisfotóimból készített videó: A torta elkészítése videóképekben



















                                                                   Bibimoni receptjei facebook




                                                     Bibimonireceptjei Instagram


Süteményesfüzet megvásárlása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...