2017. február 14., kedd

Valentin nap vagy Házasság hete ?


Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte levelezőlapokkal, virágokkal, édességgel és apró ajándékokkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.
A Bálint nap  egy érdekes alkalom, ugyanis nálunk sokakat megoszt. 


A nagymamám idejében a farsang a párválasztás időszaka is volt.
Kifejezetten esküvői szezonnak számított, mivel a farsangi időszak után, a nagyböjt ideje alatt tilos volt összeházasodni. Azoknak a fiataloknak akiknek még nem volt párjuk a farsangi báli szezon adott lehetőséget az ismerkedéshez . A falvakban a legények szervezték a a bálokat és a lányok bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, akik a farsangi bál végén a kapujukra tűzték azt. Ezzel tudatták  a falubeliekkel hogy hamarosan eljegyzés lesz a háznál. Úgy gondolom hogy napjainkban is ezt a hagyományt kellene ápolni és felébreszteni álmából.  
Ehhez szorosan kapcsolódik ,, a házasság hete ". A kezdeményezés Angliából terjedt el amely a Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét. A házasság hete ünneplését  mára 21 ország vette át.
Magyarországon tizedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, amelynek célja, hogy megerősítsük a házasságban élőket és felhívjuk a figyelmet a házasság értékeire. 
Mi 2016 december 7-én ünnepeltük a 25-éves házassági évfordulónkat. 
Az ünneplés pillanataiból hoztam nektek két képet.
Sokan kérdezik tőlem hogy mi a titok .
Egy Müller Péter idézettel tudnám elmondani nektek ezt a titkot.

" Kell egy ember, legalább egy, akivel igazságviszonyba kerülök. 
Akinek el lehet mondani mindent. 
Aki meghallgat, és az őszinteségét elviselem. ,,

         Ezúton kívánom minden szerelmes és házaspárnak, hogy legyenek nagyon boldogok


2 megjegyzés:

  1. Hát,ez szép volt! Egészen véletlenül bukkantam rá. Az idézet nagyon igaz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszett és üdvözlöm a blogon. Szeretettel várom legközelebb is bár ez egy gasztroblog de amint tudjuk főzni is csak szeretettel lehet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...