2017. március 17., péntek

Gesztenyés kekszes szelet , sütés nélkül készítve




Hozzávalók a kekszes alaphoz:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg gesztenye massza
10 dkg baracklekvár
3 dl. tej
ízlés szerint rum,vagy aroma

Hozzávalók a krémhez:
6 dl. tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj

Hozzávalók a tetejére:
4 dl. habtejszín
1 csomag 20 g. instant zselatinfixpor

Hozzávalók a díszítéshez:
5 dkg reszelt tejcsokoládé
2 dkg olvasztott fehér csokoládé a keksz golyók spricceléséhez.


Elkészítése:
A kekszet,a gesztenye masszát,a lekvárt,a tejet és a rumot összegyúrjuk.
A masszából 15 db kicsi golyót formálunk és mindegyik tetejét bespricceljük olvasztott fehér csokoládéval és félre tesszük a díszítésig.



A többi masszát kb. 1 centiméter vastagságú lappá kinyújtjuk.
Egy magas falú tepsit folpackkal kibélelünk és beletesszük.


A tejből, a pudingporból és a porcukorból sűrű krémet főzünk.
Amikor kihűlt a vajjal habosra kikeverjük.
Az így elkészített krémet a gesztenyés kekszes lapra kenjük,majd a felvert tejszínhabbal befedjük.



Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.


Hűtőbe tesszük dermedni,majd egyenlő szeletekre felvágjuk.



A szeleteket egy-egy kekszes golyóval díszítjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...