2017. március 12., vasárnap

Sóskatorta


A sóska legalább olyan megosztó zöldség, mint a spenót, valaki vagy nagyon szereti vagy nem.
Pedig helyesen elkészítve az egyik legjobb és legegészségesebb zöldségünk.
Ma én egy finom tortába varázsoltam bele,ami nem csak cukormentes hanem igazán egészséges is.
Ha szeretitek a sóskát, akkor feltétlenül  próbáljátok ki !






Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál folyékony édesítőszer
20 dkg darált mák

Hozzávalók a pudingos krémhez:
8 dl. tej
45 dkg gyorsfagyasztott sóska
3 evőkanál folyékony édesítőszer
3 tasak vaníliás pudingpor
2 db tojás

Hozzávalók a díszítéshez:
2 dl. habtejszín
1/2 csomag 10 g. instant zselatinfixpor

Elkészítése:
A tojásokat habosra kikeverjük,majd hozzáadjuk a tejfölt és az édesítőt.
Belekeverjük a darált mákot egy fakanál segítségével.
A tortaforma alját kibéleljük egy méretre vágott  szilikonos sütőpapírral,majd beleöntjük a mákos masszát. Előmelegített sütőben 160 fokon ( gáz 2. ) tűpróbáig sütjük.
A sütési idő kb. 20-25 perc,de ez mindig függ a sütő milyenségétől!
Sülés után hagyjuk a formában teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

Felteszünk melegedni 5 dl. tejet a sóskával együtt.
3 dl. tejjel csomómentesre elkeverjük a pudingporokat,az édesítőt , és a három tojást.
Amikor a tejben felolvadt a sóska,forrás közben hozzákeverjük a pudingos masszát és jó sűrűre főzzük. Amint kész a sóskakrém félre tesszük. A piskótát kivesszük a formából,levesszük róla a sütőpapírt,elmossuk és szárazra töröljük. A tortaforma belső oldalát kikenjük olajjal,hogy nehogy hozzáragadjon a sóskakrém,majd visszatesszük a tésztát a formába. A sóskakrémet ráöntjük és egyenletesen elkenjük a piskótán. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni,majd a tejszínhabot a zselatinporral kemény habbá verjük és egy sima csöves nyomózsákba töltjük.
A tortát óvatosan körbe vágjuk a forma mentén és kivesszük egy tortatányérra,majd a tetejét feldíszítjük a tejszínhabbal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...