2017. március 18., szombat

Spenótos galuskás zöldségleves



Hozzávalók:
1,5 liter húsleves,vagy 1,5 liter víz + 2 db húsleveskocka
4 db sárgarépa karikára vágva
2 db fehér répa karikára vágva
1 db karalábé kis kockákra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 db kisebb vöröshagyma finomra vágva
2 evőkanál olaj
Ízlés szerint só,bors,
1 kávéskanál füstölt édes pirospaprika

Hozzávalók a spenótos nokedlihez:
2 db tojás
1 kávéskanál só
3-4 evőkanál liszt
1 maréknyi friss spenót finomra összevágva



  • Elkészítése:
  • A megtisztított zöldségeket megmossuk és felszeleteljük.
  • A finomra összevágott hagymát az olajon megfuttatjuk,majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és egy-két percig pároljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk,és belekeverjük a füstölt pirospaprikát,majd felöntjük a húslevessel.
  • Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet is és addig főzzük amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A nokedlihez a tojást a sóval és a liszttel összekeverjük.
  • Olyan masszát kell hogy kapjunk ami könnyen szaggatható. 
  • Ha túl folyékony a massza,akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet. 
  • Ha túl kemény a massza akkor adjunk hozzá egy kevés vizet.
  • Végül keverjük bele a finomra összevágott spenótot. 
  • A nokedlit az elkészült levesbe szaggatjuk.
  • Forraljunk rajta egyet és máris készen van a levesünk. 
  • Melegen tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...