2017. március 15., szerda

Spenótos túrós rudak

A spenót nagyon egészséges bár sokan idegenkednek tőle,pedig nagyon finom ételeket és süteményeket lehet belőle készíteni. Ma egy nem szokványos sajtos rúd receptet hoztam nektek.
Remélem sokan kipróbáljátok.



Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
50 dkg túró
25 dkg vaj vagy margarin
2 db tojás
4 dkg élesztő
10 dkg apróra vágott friss spenótlevél
2 teáskanál só

Tetejére : kb. 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk a két tojássárgájával, majd fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.




Lisztezett munka felületen vékonyra nyújtjuk és lekenjük a tojásfehérjével.


Megszórjuk az apróra vágott spenóttal majd hajtogatjuk és a hűtőbe tesszük piheni ismét fél órára.









Később a hajtogatást újból megismételjük, majd újra a hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.
Közben a sütőt 200-fokon előmelegítjük.
Végül kb. egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.



Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével és megszórjuk bőven reszelt sajttal.



 Vékony szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket,majd forró sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.







Spenótos túrós rudak készítése videó képekben






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...