2017. március 6., hétfő

Sütőtökös csirkemájas serpenyő






Hozzávalók:
4 db vöröshagyma
2 db alma

1 kg sütőtök
3-4 evőkanál olaj
40 dkg csirkemáj

ízlés szerint só, bors
1 kisebb csokor bazsalikom
1 dl fehér bor 
1 fej jégsaláta széttépkedve 
 tetszés szerint saláta öntet 

Elkészítése :

A sütőtököt megtisztítom majd egyenlő kockákra vágom és kevés olajjal meglocsolom.
Beteszem az előmelegített sütőbe és megsütöm. 
Akkor jó a tök ha puha de nem esik szét!
Egy serpenyőbe kevés olajat öntök. 
Belerakom az összekötözött bazsalikomot , hozzáadom a karikára vágott hagymát és a megtisztított gerezdekre vágott almát. 
Átforgatom 2-3 percig nagy lángon, majd kiveszem egy szalvétára az almákat és a hagymát.
Az olajban megpirítom a felezett csirkemájakat kb. 5 -6 percig.
Fűszerezem borssal és hozzáadom a az előzőleg olajból kivett hagymát, a megsült  sütőtököt és az almát. 

1 deci borral felöntöm és nagy lángon rázogatom , vagy óvatosan keverem míg a máj meg nem puhul, kb 5 percig.
 A legvégén ízlés szerint sózom és belekeverem a szétcsipkedett jégsalátát.










Süteményesfüzet megvásárlása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...