2017. március 4., szombat

Tejsokoládés pite



Hozzávalók a  tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 kávéskanál sütőpor 


Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
10 dkg tejcsokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
1 púpos evőkanál liszt
4 tojásfehérje


Továbbá a sütéshez,egy magas falú piteforma

Elkészítése:

Első lépésben elkészítjük a krémet.
A tejet a csokoládéval együtt felforrósítjuk. A cukrot, a lisztet, és a 2 tojássárgáját összekeverjük. 
A masszát a csokis tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 
A masszát kicsit hűlni hagyjuk, aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

A tésztához a vajat a liszttel elkevert sótőporral összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a cukrot, és összegyúrjuk.
Kétfelé osszuk. Az egyik felét piteforma méretéhez kinyújtjuk,majd belesimítjuk.
Az elkészített csokoládékrémet a tésztára halmozzuk,és egyenletesen elkenjük rajta.
Beborítjuk a másik tésztából kinyújtott tésztalappal. Óvatosan eligazítjuk és a piteforma széleihez kissé odanyomkodjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük és egy villával több helyen megszurkáljuk. 
Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. 
Hagyjuk a formában kihűlni,majd szeleteljük fel. 





A recept megjelent a 2017. Vasárnapi menü receptújságban is.
A tejcsokoládés pite részt vett a vasárnapi menü nyeremény játékában is amivel egy nokedli szaggatót és egy Gordon Ramsay főzőiskolája című könyvet is nyertem.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...