2017. április 29., szombat

Csokis lekváros mákos szelet

Kevés munkával 1 óra alatt az asztalra tehetjük ezt a finom lekvárral megkent süteményt.



Hozzávalók :
3 dl. űrtartalmú bögre a méréshez
10 dkg vaj
1 bögre cukor
2 db tojás
1 bögre liszt
20 g. sütőpor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 csipet só
1 bögre darált mák
1 bögre tej
10 dkg baracklekvár

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
1 kisebb gránátalma

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180-fokra gázsütőnél 2 fokozaton.
Egy kb 25 x 55 cm-es magas falú tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A hozzávalókat kimérjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal.
A vajat habosra keverjük a cukorral,majd egyenként belekeverjük a tojásokat,és a tejjel váltakozva
apránként,a liszt-mák keveréket. A tepsibe öntjük , a tetejét elsimítjuk és 40 percig tűpróbáig sütjük.
A tepsiben hagyjuk hűlni,a sütőpapír segítségével deszkára emeljük. Hosszában kettévágjuk,az egyik télalapot megkenjük a lekvárral,a másik lapot a tetejére fektetjük ,kissé rányomkodjuk,és legalább
1 órát pihentetjük,hogy a tészta magába szívhassa a lekvárt. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasszuk és a betöltött sütemény tetejére öntjük. Egyenletesen elkenjük rajta és megszórjuk a gránátalmamagokkal bőven. Hűtőbe tesszük és amikor a csokoládé megkötött a tetején egy éles késsel felszeleteljük.









A recept megjelent 2017. Küldd el a recepted Édességek / különszámában



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...