2017. április 8., szombat

Flamingó mézes krémes




Hozzávalók a tésztához :
15 dkg cukor
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 egész tojás
40 dkg liszt
1/2 evőkanál szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
csipet só

Hozzávalók a krémhez:
9 dl. tej
3 csomag puncs pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj 
25 dkg porcukor
1 evőkanál rum

Hozzávalók a csokoládés bevonathoz:
20 dkg fehér csokoládé 
10 dkg étcsokoládé
3 teáskanál olaj
pár csepp piros ételfesték

Továbbá a sütéshez:
4 db méretre vágott 35 x 23 cm szilikonos sütőpapír 
1 nagyobb sütőlemez


Elkészítése :
A tésztához, a mézet, a vajat és cukrot összemelegítjük, de nem forraljuk fel !
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összekeverjük.
A langyos mézes keverékbe keverjük a tojásokat és beleöntjük a lisztes keverékbe, majd összegyúrjuk Négy egyenlő részre osztjuk. A sütőpapírra tesszük és méretre nyújtjuk rajta. 
A lelógó részeket levágjuk a papírról és ráhúzzuk egy tepsi hátuljára. 
Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 170 fokon,gáznál 3 fokozaton kb. 3-5 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk oda mert hamar megég! Hasonló módon készítsük el a többi három lapot is.  Sülés után hagyjuk hogy teljesen kihűljenek. Közben készítsük el a krémet. A tejet keverjük el a vaníliás cukorral és a pudingporral,majd főzzük sűrűre. Langyosra hűtjük. A porcukrot a vajjal keverjük ki jó habosra,majd kis adagokban adjuk hozzá a kész pudingot. Habosítsuk fel és keverjük bele a rumot. Osszuk el három részre. Az első lapot tegyük egy nagy tálcára és kenjük el a felületén az első adag krémet. Takarjuk be a következő mézes lappal,amit egy kissé rányomkodunk. Hasonló módon töltsük tovább a lapokat,amíg el nem fogynak. A fehér csokoládét 2 teáskanál olajjal olvasszuk fel,majd színezzük be pár csepp piros ételfestékkel. Öntsük rá az utolsó lap tetejére és kenjük el rajta egyenletesen. Olvasszuk fel az étcsokoládét egy teáskanál olajjal. Töltsük át egy pici lyukú nyomózsákba és húzzunk a fehér csokoládéba egymástól kissé távol egy-egy csíkot vízszintesen. Egy fogpiszkálóval ellentétes irányba függőlegesen húzzuk össze az étcsokoládé csíkokat a fehér csokoládéval.
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára hogy megpuhuljanak a lapok,majd másnap szeleteljük fel.









A recept megjelent a 2017/ 3 Márciusi Küldd el a receptedben is.




2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...