2017. április 20., csütörtök

Sonkás tejfölös krumplileves

Húsvét után biztosan maradt még egy kevés sonka,tojás a hűtőben.
Varázsoljunk belőle egy finom laktató levest.
Nem kell hozzá sok minden,mindössze egy pár darab krumpli,egy kevés tejföl és egy csokor friss medvehagyma és máris kész a finom tejfölös krumplilevesünk.
Ha maradt nektek is sonkátok,próbáljátok ki!



Hozzávalók:
1kg krumpli kisebb kockákra összevágva
1 db kisebb fej vöröshagyma finomra összevágva
2 dl. tejföl
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint só,bors, pirospaprika
2 db babérlevél
1 csokor medvehagyma
20-30 dkg főtt sonka

Továbbá a tálaláshoz : 5 db keményre főtt tojás

Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg. Mossuk meg és vágjuk fel egyenlő kisebb kockákra.
A sonkát vágjuk kisebb darabokra és tegyük félre.
A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk fel nagyon apró darabokra.
Vegyünk elő egy 3 literes fazekat. Tegyünk bele 3 evőkanál olajat,majd futtassuk meg rajta a finomra összevágott hagymát. Adjuk hozzá 1 teáskanál pirospaprikát,majd tegyük bele a krumplit.
Forgassuk át és öntsünk fel bőven vízzel.Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérleveleket.
Lassú tűzőn addig főzzük amíg a krumpli meg nem puhul. Hozzáadjuk a sonkát és a csíkokra vágott medvehagymát. A tejfölt egy evőkanál keményítővel keverjük el  csomómentesre ,majd öntsük hozzá a leveshez. Forraljunk rajta egyet és vegyük le a gázról. A tojásokat főzzük meg. Tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre. A levest tálaljuk ki és kínáljunk hozzá egy-egy kemény tojást.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...