2017. április 15., szombat

Színes zselés cukorkás húsvéti kalács



Hozzávalók: 
2,5 dl habtejszín
1 egész tojás
1 tojásfehérje 
 csipet só
3 evőkanál.cukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
5-6 db  nagyobb kocka gyümölcsös zselés cukorka, kisebb darabokra vágva 


Lekenéshez: 
1 tojás sárgája 


Elkészítése:
Egy kevés tejszínben felfuttatjuk az élesztőt,majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat és erőteljes mozdulatokkal addig dagasztjuk amíg el nem válik a tészta az edény falától.
Ekkor cipóvá formáljuk és letakarjuk egy konyharuhával,majd duplájára kelesztjük.



 Közben előmelegítjük a sütőt 170 - fokon ( gáz 3. )
A megkelt tésztát négy részre osztjuk és külön-külön rudakká sodorjuk.







Két -két rudat összetekerünk ,majd ezeket is összetekerjük és egy kenyérsütő vagy kalács sütő formába rakjuk. 







Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Sütés előtt tetejét lekenjük felvert tojássárgájával és készre sütjük.












A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted / 4 Áprilisi számában.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...