2017. április 12., szerda

Tojáslikőrös epertorta



Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
80 g. cukor
80 g. rétesliszt
20 g. kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
500 g. túró
150 g. porcukor
200 ml. tejszín
20 g. zselatin
400 g. eper

Hozzávalók a likőrös töltelékhez:
400 ml. tojás likőr
10 g. zselatin
2 csomag vaníliás cukor
400 g. tejföl

Továbbá a díszítéshez: 100 g. eper, reszelt csokoládé

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 -fokon.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
Összedolgozzuk,belekeverjük a liszttel elkevert kakaóport.
A tésztát kikent,kilisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük.
180-kon kb. 35 perig,tű próbáig sütjük,majd a formában hagyjuk kihűlni.

A túrót összekeverjük a cukorral és a felvert tejszínhabbal.
A zselatint 80 ml. hideg vízbe áztatjuk,majd forráspontig melegítjük.
Forrón beleöntjük a túrókrémbe,és jól összekeverjük.
Belekeverjük a maradék felszeletelt epret.

A tortalapot kivesszük a formából és elmossuk,majd szárazra töröljük.
Visszatesszük a piskótalapot a formába.

A megtisztított epret felszeleteljük.
A szeleteket a tortaforma szélében helyezzük el.majd ráöntjük a a töltelék felét.
A maradék felszeletelt epret a krém tetejére rakjuk,és elsimítjuk rajta a töltelék másik felét.
Hűtőben pihentetjük.

A tojáslikőrt felmelegítjük,és felolvasztjuk benne a zselatint.
Hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot.
A megdermedt túrótöltelék tetejére simítjuk
Hűtőbe tesszük egy éjszakára dermedni.

Másnap,
Óvatosan kivesszük a tortaformából a tortát.
Tányérra tesszük és reszelt csokoládéval és eperszemekkel díszítjük a tetejét.










Tojáslikőrös epertorta készítése videó képekben:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...