2017. június 29., csütörtök

Eperkrémes túrós csokoládétorta



Hozzávalók a piskótához:
5 db tojás
140 g. cukor
140 g. liszt
fél csomag sütőpor
20 g. kakaópor
4 evőkanál olaj
Továbbá: vaj és liszt a forma kikenéséhez

Hozzávalók a krémhez:
200 g. eper
200 g. cukor
40 g. zselatinpor
250 ml. habtejszín
250 g. túró

Hozzávalók a a bevonathoz:
10 dkg. étcsokoládé
1 teáskanál olaj

Hozzávalók a díszítéshez:
4 db eper
5 dkg fehér csokoládé
1 mokkáskanál olaj

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját keverjük habosra a cukor felével.


A fehérjéket verjük kemény habbá a többi cukorral, és forgassuk a tojásos keverékbe.


Dolgozzuk bele a kakaóporral elvegyített lisztet, sütőport és az olajat,töltsük 26 cm átmérőjű,kivajazott,liszttel megszórt tortaformába,és előmelegített sütőben,160-fokon
( gáz 2 fokozat) süssük kb. 45 percig,vagyis tűpróbáig.






Sütés után,kissé hagyjuk hűlni,majd borítsuk ki a formából.
A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk félbe.


A töltelékhez a leöblített epret daraboljuk fel,a cukor felével együtt főzzük puhára 1 deci vízben, és nyomkodjuk át szitán A zselatint szórjuk a forró pürébe és kevergetve oldjuk fel benne.




A tejszínt verjük fel a maradék cukorral, és a habot forgassuk a krémesre kevert túróba.







Dolgozzuk bele az eperpürét.




Az egyik tortalapot helyezzük vissza a tortaformába és kenjük el rajta a tölteléket.



 Ne ijedjünk meg ha kissé folyós a töltelék ,majd megdermed a hűtőben.
Tegyük rá a másik tortalapot és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.


Másnap, a félbe vágott eperszemeket az olajjal felolvasztott fehér csokoládéba mártjuk és a hűtőbe tesszük kb. 10 percre dermedni.






Az étcsokoládét az olajjal együtt felolvasszuk és a tortaformából kivett tortánkra öntjük úgy hogy az oldalán kissé lefolyjon.








A csokoládéba mártott eperszemekkel díszítjük és ismét a hűtőbe tesszük dermedni.




Meleg késsel szeleteljük.







Eperkrémes túrós csokoládétorta készítése videó képekben:


A recept megjelent a  2017. Küldd el a recepted , Filléres ételek / különszámában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...