2017. május 18., csütörtök

Garnélarákos csípős zöldségleves





Hozzávalók:
4 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma,vékony karikákra vágva
1 db halványító zeller, vékony szeletekre vágva
3 cm gyömbér, finomra lereszelve
2 gerezd fokhagyma, finomra lereszelve
1 evőkanál csípős paprikakrém
1 teáskanál kurkuma
2 db sárgarépa gyufaszál vékonyra felszeletelve
1 db brokkoli szára,,gyufaszál vékonyra felszeletelve és egy maréknyi brokkoli rózsa
1,8 liter leszűrt zöldségleves vagy 1,8 liter víz + 1 evőkanál ételízesítő
4 dl. kókusztej
Ízlés szerint só,bors
12 dkg rizsmetélt
10 dkg spenót
1 csokor piros retek, cikkekre vágva
1 db zöld citrom leve


Hozzávalók a sült rákokhoz:
50 dkg  tisztított fagyasztott garnélarák, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj 

Elkészítése:
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát ,zellert, gyömbért és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a csípős paprikakrémet és néhány másodpercig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát,a brokkolit ,majd felöntjük az ételízesítős vízzel vagy a levessel.
Sózzuk ,borsozzuk kb. 15 percig főzzük,amíg a zöldségek megpuhulnak,de még kicsit ropogósak.
Hozzáadjuk a kókusztejet,ezzel már nem forraljuk. Közben egy külön edényben forralunk vizet és megfőzzük a rizstésztát. Főzési ideje 3 perc,majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A forró levesbe dobjuk a megmosott spenótot és a retket,ezzel már csak egy percig főzzük.
Zöld citrommal ízesítjük és beletesszük a készre főzött tésztát. 


Egy másik serpenyőben, elkészítjük a garnélákat.
4 evőkanál olajat felhevítünk egy gerezd finomra összevágott fokhagymával.
Rádobjuk a megtisztított még fagyos rákokat és alaposan átforgatjuk,majd pár perc alatt készre sütjük. Akkor jók ha szép rózsaszínűek lesznek. 
Végül tálaljuk a levest és mellé kínáljuk a megsült rákokat. 








Leves készítése videó képekben:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...