2017. június 5., hétfő

Eperlekvárral töltött mascarponés sajtgolyók





Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone lágy sajt
1 evőkanál xilit cukor helyettesítő
1 teáskanál vanília aroma
5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

8-10 dkg házi készítésű eperlekvár

Elkészítése:
A mascarponét a xilittel és az aromával kissé habosra kikeverjük,majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Kézzel kisebb diónyi golyókat formálunk a masszából.

A golyók közepét az ujjunkkal kissé benyomjuk és egy kevés eperlekvárral betöltjük .
Óvatosan betakarjuk egy kevés masszával a lekváros részt és golyóvá formáljuk.
A maradék kókuszreszelékben megforgatjuk, majd kis kapszlikba rakjuk őket és hűtőszekrényben tároljuk.

További ötletek: A kis golyókba egyenként tehetünk egy-egy darab mandulát, vagy diót, majd így forgatjuk meg a kókuszreszelékben.

Bárhogyan is készítjük finom krémes kókusz golyókat kapunk.









A recept megjelent,  2017. Küldd el a recepted / 5 Májusi számában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...