2017. június 15., csütörtök

Havanna torta





Hozzávalók a piskótához:
2 db tojás
4 evőkanál hideg víz
A tojások súlyával megegyező liszt és cukor
1 csapott mokkáskanál sütőpor

1 evőkanál kakaópor

( Amikor a lisztet kimértük vegyünk vissza belőle egy evőkanálnyit,és adjunk hozzá egy evőkanál kakaóport! )


Sütéshez: 24 cm-es kerek tortaforma és méretre vágott szilikonos sütőpapír.

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.160 fokra,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg az egész tojásokat és jegyezzük fel a súlyukat.
Üssük fel egy tálba. Adjuk hozzá a vizet és a tojások súlyával megegyező cukrot.
Egy gépi habverővel verjük fel jó habosra. Akkor jó ha a masszánk selymes és kifehéredik.
Mérjük ki a tojások súlyával megegyező lisztet és vegyünk vissza belőle egy evőkanálnyit,majd keverjük össze a sütőporral és a kakaóporral.
Egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába.
A tortaforma aljába vágjunk egy beleillő szilikonos sütőpapírt és  öntsük bele a kész piskótatésztát.

 Tegyük be a sütőbe és süssük tűpróbáig.
Sütési idő kb. 15-20 perc,de ez az idő mindig függ a sütő milyenségétől.
Akkor jó,ha beleszúrunk egy hústűt és amikor kihúzzuk akkor nem lesz ragacsos!
Ha ragacsos akkor süssük tovább.


Közben készítsük el a krémet.

Hozzávalók a tejszínes kakaós krémhez:
8 dl. habtejszín
8 dkg kristálycukor
6 dkg kakaópor
2 csomag expressz zselatin fixpor / 40 g.

Továbbá: 5-6 db banán, 2 evőkanál málnalekvár és 16 db málnaszem

Elkészítése:
A tejszínhabot forraljuk fel a cukorral,majd adjuk hozzá a kakaóport és újra forraljuk fel.
3- 4 órára de legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Amikor teljesen lehűlt adjuk hozzá a zselatinport és verjük kemény habbá.

A torta összeállítása:
A piskótát vegyük ki a formából és húzzuk le róla a papírt.
Tegyük vissza a formába.
Kenjük meg lekvárral és tegyük rá a héjától megtisztított egész banánokat.
A piskótalap teljes felületét fedjék be a banánok!
Erre ráhalmozzuk a kakaós tejszínhab 3/4 -részét és elkenjük egyenletesen.
( Ne ijedjünk meg ha kissé folyós a krém mert a zselatintól megfog keményedni)
A maradék krémet egy kis tálba eltesszük későbbre.
A betöltött tortát a hűtőbe tesszük legalább 4 órára dermedni,majd levesszük róla a tortaformát és a maradék krém egy részével bevonjuk az oldalát.
Egy tortatányérra tesszük és a megmaradt krémet egy csillagcsöves habzsákba töltjük és 16 habrózsát nyomunk a szélére. Mindegyik habrózsára egy-egy málnaszemet teszünk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük.



 Egy jó tanács!
Könnyen elkészíthető torta,viszont egy kicsit időigényes mire szervírozni tudjuk.
Ezért én mindig este kezdem el a készítését.
Mégpedig, elkészítem a krémet és hűtőbe teszem egy éjszakára hűlni.
Másnap, megsütöm a piskótát és amikor kihűlt összetöltöm a leírt módon.
Ismét hűtőbe teszem egy éjszakára és harmad nap folytatom a torta bedíszítését és ekkor már szervírozhatóvá válik ez a finom torta.










2 megjegyzés:

  1. Nagyon egyedi a csoki és a málna-banán párosítás, tuti kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom. Próbáld ki! Kíváncsi vagyok hogy ízlik? Nem egy szokványos torta,egy kicsit keserű ízű a kakaóportól de a gyümölcsök összhangja kihozza a torta igazi ízét.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...