2017. június 24., szombat

Körtekrémleves



Az egészséges étrend egyik közkedvelt szereplője lehet az antioxidánsokban, flavonoidokban és tápanyagokban bővelkedő körte. Minden zöldséges standján ott mosolyognak ránk a szebbnél szebb körték.Vegyetek egy párat és készítsétek el ti is ezt a finom tejszínes körtekrémlevest. 


Hozzávalók:
6 db közepes nagyságú körte
10 dkg xilit vagy cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
2 dl. tejszín
1 db  fahéjrúd
3 db szegfűszeg
1 db vaníliarúd
fél citrom leve

Elkészítése:
A fahéjrudat , a szegfűszeget egy liter vízbe tegyük fel főni. Főzzük 10 percig,majd szűrjük le.
Egy másik lábasban tegyük bele a megmosott,meghámozott és  felkockázott körtét,majd öntsük rá az alaplevet. Öntsük fel annyi vízzel ami  duplán ellepi a körtéket. Ízesítsük sóval, cukorral és a citromlével. Végül kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és tegyük bele a kikapart vaníliarúddal együtt a levesbe.Főzzük így 10 percig.Ha megfőtt turmixoljuk össze,majd egy evőkanál hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be,és adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk össze.Vegyük ki a levesből 2 decit és hűtsük ki,majd keverjük össze 2 deci habtejszínnel. Töltsük bele egy habszifonba és készítsünk körtés habot. Tálaláskor először a habból nyomjunk bőven a tálkákba vagy üveg poharakba,majd mérjük rá a langyosra kihűlt levest.Szeletelt körtékkel díszítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...