2017. június 8., csütörtök

Nektarinos sajttorta


Nyáron mindig törekszem arra hogy sütés nélküli süteményeket készítsek. 
Ez a recept egy 26 cm-es kerek tortaformába lesz elég.
Én most három 10 cm-es kicsi tortaformába osztottam el ezt az adagot. 
Ha tetszik a recept ,próbáljátok ki!



Hozzávalók  a kekszes alaphoz :
30 dkg vaníliás Győri keksz
16 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a sajtkrémhez :
30 dkg fehér csokoládé
50 dkg  mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs.Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 g.
ízlés szerint porcukor, nálam 5 dkg 
( ..ha édesen szeretitek tehettek bele 10-15 dkg porcukrot is )
2 db reszelt citromhéj
4 db nektarin barack kockákra vágva + 1 db a díszítéshez


Elkészítése :
Első lépésben készítsük el a kekszes alapot.
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát béleljünk ki  folpakkal.
A kekszes alapot öntsük bele és a kezünkkel lapogassuk el.
Ügyeljünk arra hogy alaposan nyomkodjuk le a tortaforma alján az öklünkkel a kekszes alapot, majd tegyük be a hűtőbe kb 20 percre.

Készítsük el a sajtkrémet.
A csokoládét olvasszuk  fel az olajjal vízgőz felett,vagy a mikróban és hagyjuk hogy langyosra kihűljön.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, a habfixporral.
A mascarponét keverjük ki ízlés szerinti porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és az előzőleg  felvert tejszínhabot.
Ezzel készen is van a sajtkrémünk.
Vegyük elő a megdermedt kekszes alapot és öntsük rá a sajtkrém felét.
Rajuk rá az összevágott barackokat és fedjük be a maradék sajtkrémmel.
Tegyük be egy éjszakára dermedni a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a formából és cikkekre vágott barackokkal díszítsük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...