2017. július 28., péntek

Grillcsirke, tojásos palacsintával

Szeretem a grillcsirkét szokatlan köretekkel párosítani.
Készítettem már friss gyümölcssalátával és most egy nem szokványos köretet találtam ki hozzá. Próbáljátok ki!



Hozzávalók a grillcsirkéhez:
1 db zsigerelt konyhakész csirke Kb 1,5 -2 kg
Só, bors
6-7 evőkanál  olvasztott tyúk zsír vagy liba,kacsa zsír

Elkészítése:
Kapcsoljuk be a sütőnk grill fokozatát.
A csirkét a hátánál vágjuk ketté és alaposan mossuk meg.
Töröljük le a nedvességet egy papírtörlővel róla.
Kenjük be kívül belül alaposan olvasztott zsírral és fűszerezzük sóval, borssal.
Fektessük egy grillrácsra és grillezzük meg.

Grillsütő híján, tegyük a befűszerezett csirkét egy tepsire.
Öntsük alá egy deci vegetás vizet és közepes hőfokon kb. 170-fokon pároljuk puhára.
Amikor puha a csirke húsa,vegyük fel a hőfokot 200-fokra és süssük szép pirosra.
Közben, néha néha locsolgassuk meg a kisült zsírjával.

Hozzávalók a paradicsomos szósszal töltött tojásos palacsintákhoz:



4 db tojás
2 bögre liszt
4 bögre tej
2 csomag sütőpor
2 teáskanál cukor
1 evőkanál só
100 g olvasztott vaj
1 csokor kapor finomra összevágva
kevés olaj a sütéshez

Elkészítése:
Üssük fel a tojásokat egy nagyobb tálba.
Adjuk hozzá a sót, a cukrot,a tejet,az olvasztott vajat, a kaprot, a lisztet,és a sütőport,
Egy robotgép segítségével keverjük csomómentesre.
Egy forró palacsintasütőbe tegyünk egy kevés olajat.
Hevítsük fel,és egy merőkanállal mérjünk bele a tésztából.
Süssük meg mind két oldalát és tegyük ki egy tányérra.
Folytassuk a sütést,addig amíg a tésztánk el nem fogy.


Hozzávalók a paradicsomos szószhoz:

3 kis fej vöröshagyma finomra vágva
12 ,5 dkg sűrített paradicsompüré
1 bögre paradicsomlé
1 lapos evk. étkezési keményítő
só, bors, oregánó ízlés szerint


Továbbá a töltéshez : reszelt parmezán sajt. ( Helyettesíthető bármilyen sajttal ) 

Elkészítése:
A szószhoz a vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzáöntjük a paradicsomlét és a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, majd felforraljuk.
Kevés vízben feloldjuk a keményítőport és hozzákeverjük a szószhoz.
 Addig főzzük míg besűrűsödik.


Az elkészült palacsintákat megkenjük a szósszal és vékony rétegben megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Feltekerjük és melegen tartjuk. Tálaláskor kisebb darabokra vágjuk és kevés szósz kíséretében szervírozzuk a csirkéhez.









A recept megjelent a 2017. Küldd el a recepted júliusi számában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...