2017. július 11., kedd

Kávés felfújt

200. KÁVÉFELFÚJT / Váncza recept


Kávé rajongó vagy? Akkor ez a Váncza recept neked való!
Nem csak finom de könnyen el is készíthető. Próbáljátok ki!




Hozzávalók:
6 db. kifli vékony karikára felvágva
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl. erős forró eszpresszó feketekávé
5 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
2 evőkanál porcukor

Továbbá: 23 cm-es kapcsos kerek tortaforma

Hozzávalók a kávés öntethez:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
5 dl. tej
1 dl. frissen főzött kávé
3 dl. habtejszín

Kávés öntet elkészítése:
A tejet a kávét és a pudingport csomómentesre keverjük,majd sűrű krémmé főzzük.
Még forrón hozzá keverjük a hideg tejszínt és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.


Kávés felfújt elkészítése:
A forró kávét egy lábasban elkeverjük a pudingporral.
Ezután ráöntjük a felkarikázott kiflikre és azonnal összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és kis lángra téve állandó kevergetés közben elkezdjük főzni.
Addig főzzük amíg a massza le nem válik az edény faláról,vagyis már nem ragad.
Ez kb. 3-4 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni,majd a tojás sárgáit keverjük ki habosra a porcukorral és egy másik edénybe pedig verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. A Tojás sárgás habot keverjük bele a kiflis masszába,majd adjuk hozzá a keményre vert tojásfehérje habot is. A tortaformát vastagon kikenjük hideg vajjal,majd beszórjuk porcukorral. Vízgőzre téve,letakarva 45 percig gőzöljük.
Ezután hagyjuk a formában kihűlni. Ahogyan hűl,úgy válik el lassan a formától a felfújtunk.
Tányérra tesszük. Porcukorral meghintjük és kávés öntettel kínáljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...