2017. július 7., péntek

Tejszínes garnélás szalagtészta / spagetti

Nagyon szeretem az olasz tésztákat. Nyitott szemmel járunk itthon is kaphatóak a nagyobb áruházakban. Nekem szerencsém van mert van egy Olaszországi forrásom ahonnan betudom szerezni. Így nagyon sok fajtát kitudtam már próbálni. A tésztáknál nagyon fontos a főzési idő.
Durva sóval ízesített forrásban lévő vízben főzzük ki őket,de nem főzzük szét! - hanem „al dente”, azaz fogkeményre főzzük. Ez típustól függően nagyjából 5-12 perc. Ezután leszűrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. Ők esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. Próbáljátok ki!




Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg olasz tagliolini – vékony szalagtészta  
( helyettesíthető : nagyon vékony spagetti tésztával) 
1 evőkanál nagy szemű só ( tészta vízéhez adjuk)
2 db kicsi cukkini
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
10 dkg bébi sárgarépa
335 ml főzőtejszín vagy kókusztej
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint : só, bors

Továbbá: 2 evőkanál puha vaj és 25 dkg gyorsfagyasztott, fokhagymás- fűszeres konyhakész óriás garnélafarok. ( Én mindig az Aldiban vásárolom)

Elkészítése:
A tésztát durva sós forró vízben főzzük puhára,majd szűrjük le.
Tegyük félre.
A zöldborsót és a bébirépát főzzük puhára sós vízben,majd szűrjük le
Hevítsük fel az olajat egy paella nagyobb szelet sütő serpenyőben.
Adjuk hozzá a finomra összevágott hagymát.


 A cukkinit szeleteljük fel és pirítsuk meg mindkét oldalát az olajban.



Adjuk hozzá a megfőzött borsót és répát,majd 1-2 percig pirítsuk össze a cukkinivel.


Öntsük hozzá a tejszínt és forraljuk össze.



Adjuk hozzá a kifőzött tésztát és keverjük össze,majd vegyük le a tűzről.


Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a vajat és 2-3 perc alatt süssük készre a garnélák mind két oldalát



Végül tálaljuk a kész tésztát a garnélarákokkal.



Fontos!
Mindig csak annyi garnélát süssünk ki amit el is fogyasztunk azonnal,és soha ne keverjük össze a kész tejszínes tésztával!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...