2017. július 24., hétfő

Tolcsvai Szirmay—Waldbott Kastély és a Hélia-D Herba KastélyEgy kalandos kirándulást terveztünk de nem akartunk messzire menni.  Tolcsvát a kastélyok városának is hívják, ezért nem volt kérdés hogy ide megyünk. Két kastélyt néztünk meg a Szirmay-Waldbott kastélyt és a Hélia-D Herba kastélyt. Mindkét kastélyt nem olyan régen újították fel. Mindenképpen érdemes volt megnéznünk őket mert az egyik szebb mint a másik,és hogy erről ti is meggyőződjetek hoztam nektek egy jó pár fotót a kastélyokról.

 Szirmay-Waldbott KastélyA Szirmay-Waldbott Kastély változatos szolgáltatásokkal várja mindazokat, akik minőségi módon kívánják a szabadidejüket eltölteni. Az idelátogatók páratlan környezetben csodálhatják meg a klasszicista stílusban épült kastélyt és annak legértékesebb helyiségeit, a férfi szalont és a könyvtárat. E két szalon eredeti neoreneszánsz faburkolatát, faragott famennyezetét, intarziás parkettáját az 1880-as évek végén alakították ki, amely a Rajna-vidékéről származó Waldbott család kifinomult ízlésvilágáról árulkodik. A kastély építésének története viszont korábbra nyúlik vissza, 1694-re amikor Szirmay András a kiváló termőadottságú Várhegy dűlőben szerzett birtokokat, s ezzel párhuzamosan a mai kastély alapköveit is lerakta. Szirmay Andrást követően még hat Szirmay örökös váltotta egymást, majd az 1900-as évek elején három Waldbott tulajdonos tudhatta magáénak a tolcsvai kastélytA kastély és a tulajdonos családok eseménydús, részletekben bővelkedő történetét a termekben berendezett családtörténeti és kastélytörténeti kiállítás alapján ismerhetjük meg. A különleges installációk, érintős képernyők és az interaktív pultok nemcsak a felnőtt látogatók számára hasznosak, hanem a diákok iskolán kívüli, rendhagyó tanórai fejlesztését is szolgálják. A berendezések segítségével lehetőség van a játékos tanulásra, illetve a kompetencia alapú ismeretszerzésre.

Fotóim videó képekben:


 Hélia-D Herba Kastély


 A Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont a világszerte híres Tokaji Borvidék szívében, Tolcsván nyitotta meg kapuit a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönség számára. Ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is.Hallgassunk meg egy régi slágert...Fotóim videó képekben:


Ezeket a fotókat hazafelé készítettem.
Remélem tetszettek a képek? ... ha igen,akkor szeretettel várlak titeket a következő kastélyos - váras bejegyzésemre!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...