2017. augusztus 1., kedd

Görögdinnyés torta


Isteni görögdinnyetortát készítettem.
Próbáljátok ki!




Hozzávalók a tortalaphoz:
6 db tojás
150 g. cukor
200 g. liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
4 evőkanál olaj

Hozzávaló a 1 db dinnyés zseléhez:
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag piros tortazselé
1 csomag 20 g. zselatin
800 g görögdinnye
( A tortához 2 db zselés lapot készítünk ezért dupla alapanyagot használjuk! )

Továbbá:
100 g málnalekvár
250 ml tejszín
0,5 csomag instant zselatin fix por

Szükségünk lesz még: 3 db 24 cm-es kapcsos kerek tortaformára

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160-fokra.
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a a kikevert sárgákhoz.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet,végül az olajat.
A tésztát kikent kilisztezett tortaformába öntjük,és kb. 45 percig tűpróbáig sütjük.

Zselé készítése:
Fél liter vízben elkeverjük a cukrot,és a két csomag piros tortazselét.
Belekeverjük a 20 gramm zselatint is és folytonos keverés mellett felforraljuk.
Rövid ideig főzzük és félre tesszük. A görögdinnye héját levágjuk és a húsát kicsi kockákra felvágjuk, majd ki magozzuk.Belekeverjük a zselatinba és egy folpackkal kibélelt tortaformába öntjük. Hasonló módon készítünk még egy tortazselét és a hűtőbe tesszük őket dermedni.

A torta összerakása:
A  piskótalapot három egyenlő részre vágjuk.
Egy tiszta tortaformába visszatesszük az egyik tortalapot és lekenjük vékonyan málnalekvárral.
Erre ráborítjuk az egyik megdermedt dinnyés zselés lapot a fólia segítségével.
Lehúzzuk a zseléről a fóliát és a második tortalappal beborítjuk,aminek előzőleg szintén lekentük lekvárral a felületét. Ennek a tortalapnak a  felső felületét is lekenjük a lekvárral és hasonló módon ráborítjuk a következő dinnyés zselés lapot is. Végül lekenjük az utolsó tortalapunk egyik oldalát lekvárral és a lekváros oldallal betakarjuk a tortánkat. Hűtőbe tesszük. Közben a tejszínt felverjük az instant zselatin porral,majd előhozzuk a hűtőből a tortánkat és kivesszük a formából, majd egy tortatálra rakjuk. A felvert tejszínnel bevonjuk a torta minden oldalát és friss dinnye kockákkal díszítjük a felületét.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...