2017. augusztus 13., vasárnap

Rókagombaleves





Hozzávalók:
20 dkg rókagomba
1 evőkanál cukor a főző vízhez
1 csokor petrezselyemzöld
3 db nagyobb burgonya
3 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg szalonna
ízlés szerint só,bors piros fűszerpaprika
1 evőkanál rétesliszt 
1 db húsleveskocka

Elkészítése:
A rókagombát megtisztítjuk, szárát levágjuk és négy felé vágjuk,és egy mély szűrő edénybe tesszük.
Egy fazékba vizet forralunk és 1 evőkanál cukrot teszünk bele.
Amikor forr a víz ráöntjük a szűrőben lévő rókagombára.
( Erre azért van szükség mert a rókagomba kissé keserű ízű és így elveszíti a keserűségét! ) 
A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára sütjük,majd kiszedjük a zsírból.
A zsírhoz hozzáadjuk a finomra összevágott hagymát és megfuttatjuk rajta,majd 1 evőkanál réteslisztet és egy kiskanál fűszer piros paprikát szórunk rá és vízzel felöntjük. 
Sózzuk, borsozzuk. 
A megtisztított és felkarikázott répát,petrezselymet és a burgonyát hozzáadjuk a léhez.
Végül adjuk hozzá a lecsepegtetett rókagombát ,a leveskockát és hagyományos módon levest főzünk.
Amikor puhák a zöldségek el is készült a levesünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...