2017. augusztus 10., csütörtök

Sárgabarackos csokoládés sajttorták



Egy újabb torta recept született a konyhámban!



Sárgabarackból nem csak lekvárt főzhetünk. 
Ma megmutatom nektek hogyan készíthetünk egyszerűen és gyorsan egy finom sárgabarackos csokoládés tortát. Nem is kell mást tenni csak gyorsan összeírni a hozzávalókat és neki állni elkészíteni. Remélem sokan kipróbáljátok!



Hozzávalók a torta aljához:
20 dkg piskótatallér
20 dkg nyers marcipánmassza
12,5 dkg vaj


Hozzávalók a sárgabarackos zseléhez:
9 db sárgabarack
200 ml víz
1 csomag 20 g. zselatinpor

Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1/2 csomag 10 g. instant zselatinpor
10 dkg porcukor ( elhagyható)
10 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj

Továbbá: - egy darab 15 cm-es kerek csatos tortaforma, 4 db 7,5 x 5,5 cm-es kerek süntényes-ételforma

Elkészítése:
Az alaphoz a piskótatallért tegyük egy tasakba,és szorosan zárjuk le.
Sodrófával törjük durva darabokra.
A marcipánt vágjuk nagyobb darabokra,és olvasztott vajjal gyúrjuk össze.
A piskótamorzsát dolgozzuk bele.
A csatos tortaforma aljába helyezzünk szilikonos sütőpapírt.

A négy darab formát tegyük egy szilikonos sütőpapíros tálcára.
A négy kis forma aljába egyenként tegyünk két evőkanál marcipános keksz masszát és alaposan nyomkodjuk le.
A maradék marcipános keksz masszát tegyük a 15 cm-es kerek tortaformába.
Nyomkodjuk le alaposan egyenletesen a forma aljára.
Egy órára tegyük a hűtőbe őket.

Közben készítsük el a sárgabarackos zselét.

A sárgabarackokat mossuk meg és magozzuk ki.
Tegyük egy edénybe és öntsük rá a vizet.
Turmixoljuk pépesre,és adjuk hozzá a zselatint.
Főzzük fel és tegyük félre.

Készítsük el a krémet.

A tejszínhabot az instant zselatinnal verjük kemény habbá.
A porcukrot keverjük ki habosra a mascarponével,majd adjuk hozzá a felvert tejszínt.
Osszuk ketté. A csokoládékat egyenként olvasszuk fel az olajjal és keverjük hozzá a krémekhez.
Így kapunk egy csokoládés krémet és egy fehér csokoládés krémet.

Vegyük elő a hűtőből a kekszes alapokat.
Először a kisebb formákat készítjük el!
Mindegyik formába a kekszes rétegre.2-3 evőkanál zselét kanalazunk és a maradék zselét a kerek tortaformában lévő kekszes rétegre kanalazzuk. Tegyük a hűtőbe 20 percre dermedni.

Dermedés után ismét a kis formákat töltsük meg krémmel először.
A  maradék helyet töltsük meg felváltva fehér és csokis krémekkel.
A tetejét simítsuk el egy habkártyával.
Ismét marad krémünk amit egy evőkanál segítségével felváltva rákanalazunk a kerek tortaformában lévő zselés kekszes rétegre. Tetejét kenjük el egyenletesen és tegyük a hűtőbe egy éjszakára a kis formákkal együtt.

Másnap óvatosan vágjuk körbe egy vízbe mártott késsel a formák oldalát és vegyük ki belőlük.
Ha jól dolgoztunk akkor 4 db mini tortánk és egy 15 cm-es tortánk lesz.
Utolsó fázisként díszítsük piskótatallérral, habtejszínnel és sárgabarackkal.

Tipp:
A receptet hasonló módon elkészíthetjük egy 24 cm-es kerek tortaformában is, csak azt kell eldönteni melyik rétegezési módot választjuk.  













A torta készítése videó képekben:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...