2017. szeptember 3., vasárnap

Nektarinos joghurttorta



 Ez egy gyors, egyszerű nektarinos süti recept, amit azoknak ajánlok, akik nem szeretnek órákat a konyhában tölteni egy süti kedvéért. Ráadásul még az is vonzóbbá teheti a receptet hogy sütés nélkül készíthető. Próbáljátok ki!



Hozzávalók a torta aljához:
300 g  édes keksz
160 g olvasztott vaj

Hozzávalók a krémhez:
700 g görög barackos passiógyümölcsös
 joghurt
250 g habtejszín ( Folyékony állapotában mérve! )
120 g porcukor
20 g / 1 csomag zselatin

3 db nagyobb nektarin kisebb darabokra összevágva

Továbbá: 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma, folpack

Hozzávalók a díszítéshez:

2-3 darab nektarin


Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal.





A tortaformát béleljünk ki teljesen folpackkal, majd tegyük bele a vajjal összekevert kekszet.




Kezünkkel alaposan nyomkodjuk egyenletesen le és tegyük a hűtőbe,amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a joghurtot keverjük össze a porcukorral .

A tejszínt verjük fel kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 50 ml vízbe és főzzük fel,majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Adjuk hozzá  a keményre vert tejszínt.













Kavarjuk hozzá az apró darabokra összevágott nektarint.
Keverjük át és öntsük rá a torta alapunkra.
Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni.







Másnap, vegyük ki a formából és a tetejét ,díszítsük a nektarinnal tetszésünk szerint.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...