2014. március 31., hétfő

Könyvajánló- Unofficial Harry Potter Cookbook- avagy szakácsköny Harry Potter világából

Itthon sajnos nem kapható ez a szuper könyv, de a lányom, mivel Harry Potter rajongó nagyon szerette volna kipróbálni a benne lévő recepteket így megrendeltük Amerikából neki meglepetésként.

Nagyon örült neki, rögtön be is állított a konyhába főzni.
Minden recept angolul van benne, az ottani mértékegységgel így szükség van rá, hogy együtt főzzön és süssön velem ha szeretné megízlelni Harry Potter étkeit.
Sajnos a lányom nem egy konyhatündér, de reménykedem hogy közös főzésünk kedvet csinál neki és bátran fog egyedül is főzőgetni ezután.A könyvben több mint 150 recept található, az egyszerű édességektől kezdve a bonyolult sültekig minden megtalálható benne.
Minden egyes receptnél található pontos utalás, hogy a Harry Potter sorozat melyik fejezetén alapul.
Mivel a receptek pontosan sosem hangzanak el, illetve az írónő sem írta le egyiket sem, csupán a nevüket és egy-kettőt igen pontosan körülírt, ám az mégsem pótolja a teljes leírást.
Egy amerikai háziasszony Dinah Bucholz alkotta meg a recepteket a mesébe illő ételekhez,
Ő is nagy rajongója a sorozatnak, és mindig kíváncsi volt, hogy valójában milyenek is lehetnek ezek a furcsábbnál furcsább nevű édességek és ételek.
Mivel a történet Angliában játszódik, ezért a receptek a hagyományos Angol konyha gyökereiből származnak.
Egy napon aztán elhatározta, hogy szakácskönyvet ír belőle, ami bár nem egy hivatalos könyv, hiszen nem az írónő írta.
Ennek ellenére külföldön nagy sikere van, sokáig vezette az eladási listákat de itthon sajnos sosem került nyomtatásba.

Biztosan fognak belőle receptek készülni, amikről természetesen bejegyzések is fognak születni, amiket a lányommal közösen fogunk megírni, hiszen ő jól tud angolul, és szinte kívülről tudja a történeteket, amik a receptekhez kapcsolódnak, én meg jól sütök ,főzök.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket és vannak köztetek olyanok, akik szintén szeretik Harry Potter mágikus világát és szívesen készítenék el otthon egy-egy kedvenc jelenetükhöz kapcsolódó finomságokat.

Első receptünk a könyvből, egy igen finom és könnyen elkészíthető hagymaleves és a hozzávaló kenyér, melyeket Mrs. Weasley tálalt fel a Félvér Herceg c. könyvben, amikor Harry végre megérkezik az Odúba.

Hamarosan posztolom nektek:, a hozzá kapcsolódó kis történettel ))

8 megjegyzés:

 1. Ebben tényleg nincsenek képek? A napokban szert tettem több angol szakácskönyvre is, virtuálisan, és megakadt a szemem egy Harry Potteresen - most megnéztem, ez az. Mint nagy Harry Potter rajongó, biztosan kipróbálok majd pár receptet én is belőle. :)

  (És itt jegyzem meg, hogy kipróbáltam a teaflipet, és finom! Még fogok ilyet inni. De nem este tízkor, csodálkoztam, miért is nem tudok aludni... Earl Grey helyett sima fekete teám volt csak, de az legalább eredeti indiai, így is ízlett. :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves -Zsófi!
   Mónika lánya vagyok, Anya nem nagyon van képben a könyvvel és a történetekkel, így inkább rám hagyja a válaszokat. A könyvben, nincsenek képek valóban, de mindenhol van egy hivatkozás a történetre fejezetre pontosan, és nagyon szép, ízléses formában lett kiadva!
   Bianka

   Törlés
  2. Zsófi!
   Örülök hogy ízlett a teaflip és annak is hogy tetszett a könyvajánló :))

   Törlés
 2. Itt van még valaki aki szinte kívülről fújja HP-t, így alig várom a recepteket! :)) Kanárikuglóf is lesz? ;-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsuzsa! Lesz kanárikuglóf, már ki is kerestem a könyvből, az lesz a következő recept amit megsütünk! :))

   Törlés
  2. Zsuzsa!
   Remélem sikerülni fognak a receptek, bár vannak benne olyanok amik igazán ,elgondolkodtatóak, de majd valahogyan megoldjuk:))

   Törlés
 3. Ú, de izgi! Tavaly én is próbálkoztam ha még emlékeztek, bár az saját agyszülemény volt - de kíváncsi vagyok, hogy az "igazi" receptekre mennyire hasonlít ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen én emlékszem:)
   Remélem sikerülnek majd nekünk a receptek, bár vannak benne olyanok amiket biztosan nem fogunk elkészíteni pl a belsőségekből készült étel, ez a hagiss amit birka gyomorba töltenek.
   De azért törekszünk rá hogy egy jó pár recept felkerüljön a blogra is:))

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...