2015. szeptember 2., szerda

MINI HUNGARY PARK, MÓRAHALOM

A mórahalmi szabadtéri makett múzeum, a Mini Hungary Park 2015 márciusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Nyári kirándulásaink során mi is megnéztük a makett múzeumot, nagyon szép , ha arra jártok feltétlenül nézzétek meg. A múzeum épületében régi borbély - fodrász műhely is kapott egy helységet, ami korhű bútorokkal és eszközökkel van berendezve. Igazán érdekes, egy kis időt erre is érdemes szánni.
De ha már Mórahalmon voltunk, egy pár órát eltöltöttünk a Gyógyfürdőjükben is.
Igazán jól esett mert nagyon meleg volt. A fürdőben , több fedett és szabadtéri gyógymedence van  Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. 
Reméljük a felfrissülés mellett egy kicsit egészségesebbek is lettünk.

A gyógyfürdő kapujában megnéztünk egy babagyűjteményt is , amit  Bárány Tiborné, Vica néni
40 éven keresztül gyűjtött össze. Az érdekessége, hogy a babagyűjtemény különböző korok kidobott de értékes babáiból állt össze. Gyönyörű babákat tárt fel előttünk a zárt szoba, ahol szintén eltöltöttünk egy kis időt.

Másnap átmentünk Makóra a Hagymatikumba a fürdők fürdőjébe. Csodálatos élményben volt részünk , a fürdő kívül belül tágas, látványa valami csoda. Fürdő épületét a világhírű organikus építész, Makovecz Imre álmodta meg és valósította meg számunkra. Mi nagyon jól éreztük magunkat csak ajánlani tudom nektek. Nem messze a fürdőtől található a Marosi kalandpart , és a Lombkoronasétány. Érdekesnek találtuk és meg is néztük, majd fel is másztunk a 190 méter hosszú sétány legtetejére. 

Kedvcsinálóként most is hoztam nektek egy pár fotót , Jó szórakozást kívánok hozzá, és ha tehetitek élőben is nézzétek meg egyszer.


MINI HUNGARY PARK.

BABAGYŰJTEMÉNYLombkoronasétány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...