2016. május 31., kedd

Nyári káposztából készült töltött káposzta



Hozzávalók :
Egy nagyobb fej nyári káposzta
1,5 kg darált sertéscomb
25 dkg rizs
2 db vöröshagyma
1 deci olaj
2 db tv paprika
1 db erős hegyes paprika 
2 db paradicsom
Ízlés szerint só,bors
1 evőkanál pirospaprika
15 dkg paradicsomsűrítmény

Elkészítése :

A nyári káposztát forró lobogó vízbe tesszük.
5 percig főzzük és kivesszük a vízből majd hideg vízzel leöblítjük.



Lapuira szedjük. A lapukat ketté vágjuk.



 Elővesszünk egy lábast és belerakjuk az olajat majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, ehhez hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikákat és a paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a pirospaprikát és egy deci vízzel felengedjük, majd kb 10 perc alatt egy lecsós alapot készítünk belőle. Ha elkészült hozzá keverjük a húshoz. Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Belekeverjük a rizst,majd ezzel is átkeverjük.
Sorra a lapukba töltünk egy kb diónyi nagyságú húst és feltekerjük őket.




Törekedjünk a kicsi töltelékek készítésére, fontos hogy kb egyformák legyenek a töltelékek,mert így egyszerre fognak megfőni!

Egy nagyobb fazékba rakjuk a töltelékeket egymásra rétegezve.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, kis lángon lefedve félig megfőzzük. 
Amikor félig megfőtt a káposztánk akkor, a paradicsomsűrítmény kb 1 deci vízzel elkeverjük és a káposztán tetejére öntjük, összerázogatjuk és szintén lefedve készre főzzük.

Mivel csak töltelékünk van,ezért a felesleges lét leöntjük róla és friss kenyérrel kínáljuk.















  Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...