2016. augusztus 20., szombat

Kapros vegyes savanyúság



Hozzávalók:
1 db 5 literes üveg
1 csomag kapros savanyúság tartósító
Tetszés szerint annyi zöldség ami belefér az üvegbe :
uborka, almapaprika, karfiol, csilipaprika
1,8 liter víz
4 evőkanál cukor
4 dl. 10 % ecet

Elkészítése :
A vízben elkeverjük a cukrot és a savanyúság tartósítót.
Felforraljuk és 5 percig zubogva főzzük.
Elzárjuk a gázt alatta és hagyjuk hogy teljesen kihűljön.
Közben , megtisztítjuk a karfiolt és rózsáira szedjük.
Az uborka két végét levágjuk. A paprikákat ketté vágjuk és kicsumázzuk őket.
A csilipaprikák szárait levágjuk. Az összes megtisztított zöldséget alaposan tisztára mossuk.
Az üveget jól kimossuk és forró vízzel átöblítjük.
( Én mindig a mosogatógépben szoktam elmosni az üvegeket,így biztosan steril lesz.)
Belepakoljuk rétegesen az előkészített zöldségeket az üvegbe és amikor kihűlt az alaplevünk ráöntjük.



 Celofánnal több rétegben legumizzuk és száraz hűvös helyre tesszük.



UI: Ezzel a módszerrel több üveg savanyúságot elrakhatunk télére. A zöldségeket válasszuk tetszésünknek megfelelően. Én szoktam még uborkát és kaliforniai paprikákat is együtt elrakni.
Ilyenkor 7 dl-es. üvegekbe rakom őket. Az uborkákat és a paprikákat is csíkokra szeletelem,majd felesbe rakom velük tele az üvegeket és ugyan ezt az alaplevet használom hozzá. Próbáljátok ki !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...