2016. október 28., péntek

Kolbászfesztivál Budapest Magyar Vasúttörténeti ParkbanHétvégén Budapesten voltunk és ellátogattunk a kolbászfesztiválra,amit a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendeztek meg.

 A fesztiválon a kézműves kolbászokon túl megtalálhatóak voltak a kézműves sajtok, sonkák, szörpök, lekvárok, csokoládék. Akinek kedve volt hozzá részt vehetett a disznó feldolgozásában, a kolbásztöltésen át a szalonna zsír kisütéséig. Különböző standoknál főttek a gulyások, sültek a frissen töltött kolbászok, és a malacsültek.Mindezeken felül plusz szórakozást jelentett a vasúttörténeti múzeum kiállítása,ahol számos régi vonatot,autót lehetett megnézni. Nagyon jól szórakoztunk és szokásomhoz híven hoztam nektek egy pár fotót kedvcsinálónak.
A kolbászfesztiválon is megtaláltam az igazi helyem.
A Csokoládé Múzeum standjánál,Farkas Elemér társaságában. Budapest Magyar Vasúttörténeti Park
Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része ma is üzemképes, melyekkel a MÁV Nosztalgia Kft. belföldi és külföldi nosztalgiautazásokat szervez.
 Az 1911-ben épült, a maga nemében páratlan 34 állásos körfűtőház 3000 nm-es Orient-csarnokában láthatók a magyar és a nemzetközi vasúti közlekedés történelmében kiemelt jelentőséggel bíró személykocsi-különlegességek. Így pl. az 1868-ban gyártott Első Erdélyi Vasúti kocsi, a Százéves Vonat kocsijai, vagy  a nagy becsben őrzött teakfa étkező kocsi, amely egykor a mára fogalommá és nosztalgikus emlékké vált híres Orient Expressz mozdonya mögött robogott.
Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával.
A vasútmodellek szerelmesei pedig az átalakított vasúti kocsiban, illetve a terepasztalok lakhelyéül szolgáló Vasútmodell-házban szemlélhetik meg a miniatürizált vonatok világát.
Szöveg forrása:  http://www.vasuttortenetipark.hu/tortenet


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...