2016. november 12., szombat

MESEVILÁG SZENTENDRÉN

A mesevilágot Szentendre belvárosában találjuk a Hubay Házban.
Üzletben működő és turisztikai látványosságnak sem megvetendő létesítmény tulajdonosa Hubay Éva. Az év minden napján – vasárnap is - nyitva tartó 
Karácsonyi Kiállítás megnyitása óta látogatók tízezreit fogadja
A földszinti kiállítótér az ünnepi díszek és kellékek valódi kincsestára, ahol koboldok és csengettyűk, csillagok és diótörők, muzeális értékű karácsonyfadíszek, valamint a múlt és a jelen ünnepeinek szépséges kiegészítői csodálhatók és vásárolhatók meg. A vitrinekben éppúgy fellehetők a XX. század első feléből származó, kézzel készített egyedi karácsonyfadíszek és míves ünnepi kollekciók, mint a legmodernebb irányzatok különlegességei.
Hazánkban először Brunszvik Teréz (1775-1861) az első magyar óvoda alapítója állított karácsonyfát, 1824-ben. Ez a szokás hamarosan szélesebb körben is elterjedt, s napjainkban már szinte minden lakásban állítanak karácsonyfát. 
A Hubay Ház Karácsonyi Kiállításának megtekintése díjtalan. 
Érdemes betérni a különleges kínálat és a csodás dekoráció miatt.
Mi az idén márciusában találtunk rá erre a csodás mesevilágra,és bár már akkor túl voltunk a karácsonyi lázon,de mégis elvarázsolt minket a látvány. Készítettem egy pár fotót nektek a múzeumban amit most szeretnék megmutatni. Mivel mindenki lelkesen várja már a karácsonyt,ezért fogadjátok szeretettel a képeket és varázsoljon el benneteket is ez gyönyörű látvány.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...