2016. november 13., vasárnap

Uborkás szendvics


Brit uborkaság és szicíliai mohóság

Az uborkás szendvics a minimalizmus jellegzetes példája: az angol ötórai tea hagyományos tartozéka, kötelező gyakorlat a királyi udvarban is.A királyi család egyik hajószakácsa nemrégiben egy exkluzív tévéinterjúban meglepően tág teret szentelt ennek a látszólag egyszerű témának. Kiderült, hogy a három hozzávalós, banálisnak tűnő „snack” megvalósítása nem is olyan egyszerű. Királyi hajóutakon például naponta frissen kell sütni hozzá a szögletes, hófehér szendvicskenyeret, és akkurátusan be kell tartani az alapszabályokat. Ez a sápadt színű szendvics annyira emblematikus, hogy gyakran szolgál a brit arisztokrácia túlfinomultságának jelképeként, és nem mindig hízelgő összefüggésben. A brit királyság intézménye ellen érvelők például időről időre az uborkás szendviccsel hasonlítják össze a uralkodócsaládot, mondván, hogy mindkettő némiképp színtelen s megfáradt. Ezzel persze vitába lehet és kell is szállni: a jó uborkás szendvics sohasem fáradt. Ha körültekintően és jó hozzávalókból készül, kimondottan kifinomult, könnyű és üdítő. 

Hozzávalók:

Szeletelt fehér tósztkenyér
vaj,uborka,só citromlé

Elkészítése:

A  tósztke­nyér héját levágjuk, a szeleteket vékonyan a peremig vajazzuk. Ez nemcsak ízesíti, hanem impregnálja is a kenyeret, az uborka nem tudja átáztatni (fontos szabály, hogy a kész szendvics sose nedvesítse be az ember kezét).A két vajas szelet közé két réteg  uborka kerül (hajszálvékonyra vágott, hámozott).Az uborkát csak közvetlenül felhasználás előtt vágjuk fel, sóval, citrommal ízesítjük. A szendvicset végül keresztben téglalap alakúra vágjuk, s rögtön szervírozzuk egy finom tea kíséretében.
Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei 

Kövessétek az instagram oldalamat, ahol olyan fotókat is megosztok, amelyek a blogba nem fognak bekerülni, mint a fázisfotók és egyéb kulisszatitkok! A receptek a blogban mindig megtalálhatóak, azonos néven, a keresőben könnyen megkereshetőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...