2017. február 14., kedd

Valentin nap vagy Házasság hete ?
Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor az emberek világszerte levelezőlapokkal, virágokkal, édességgel és apró ajándékokkal lepik meg kedvesüket, szeretteiket.
A Bálint nap  egy érdekes alkalom, ugyanis nálunk sokakat megoszt. 


A nagymamám idejében a farsang a párválasztás időszaka is volt.
Kifejezetten esküvői szezonnak számított, mivel a farsangi időszak után, a nagyböjt ideje alatt tilos volt összeházasodni. Azoknak a fiataloknak akiknek még nem volt párjuk a farsangi báli szezon adott lehetőséget az ismerkedéshez . A falvakban a legények szervezték a a bálokat és a lányok bokrétát adtak a kiszemelt legénynek, akik a farsangi bál végén a kapujukra tűzték azt. Ezzel tudatták  a falubeliekkel hogy hamarosan eljegyzés lesz a háznál. Úgy gondolom hogy napjainkban is ezt a hagyományt kellene ápolni és felébreszteni álmából.  
Ehhez szorosan kapcsolódik ,, a házasság hete ". A kezdeményezés Angliából terjedt el amely a Valentin nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét. A házasság hete ünneplését  mára 21 ország vette át.
Magyarországon tizedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, amelynek célja, hogy megerősítsük a házasságban élőket és felhívjuk a figyelmet a házasság értékeire. 
Mi 2016 december 7-én ünnepeltük a 25-éves házassági évfordulónkat. 
Az ünneplés pillanataiból hoztam nektek két képet.
Sokan kérdezik tőlem hogy mi a titok .
Egy Müller Péter idézettel tudnám elmondani nektek ezt a titkot.

" Kell egy ember, legalább egy, akivel igazságviszonyba kerülök. 
Akinek el lehet mondani mindent. 
Aki meghallgat, és az őszinteségét elviselem. ,,

         Ezúton kívánom minden szerelmes és házaspárnak, hogy legyenek nagyon boldogokGeg feat. Dopeman & Fatima - Néhány Év Után


2 megjegyzés:

  1. Hát,ez szép volt! Egészen véletlenül bukkantam rá. Az idézet nagyon igaz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszett és üdvözlöm a blogon. Szeretettel várom legközelebb is bár ez egy gasztroblog de amint tudjuk főzni is csak szeretettel lehet.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...