2017. június 19., hétfő

Tejszínes rákos metélt

Tejszínes rákos fetuccini

Paglia e fieno - széna és szalma. Zöld (spenótos) és sárga (tojásos) tésztát találunk egy csomagban. Általában fetuccinit és tagliatellét vásárolhatunk ebben a formában. Nagyon finom és látványos tálalásnál. Nagyobb üzletláncokban beszerezhető!




Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg olasz fettuccine száraztészta (spenótos és tojás vékony metélt vegyesen)
4 dl. tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
60 g. vaj
35 dkg fagyasztott natúr rák farok
2 fej fokhagyma finomra összevágva
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
Ízlés szerint só, bors,parmezánsajt

Elkészítése:
Tegyünk oda egy nagy fazék vizet forrni.
Főzzük ki a tésztát kb. 5 perc alatt és szűrjük le.

( Fontos,hogy a tésztát nem öblítjük le hideg vízzel hanem azonnal a tejszínes raguhoz keverjük!)

Míg forr a víz,egy lábasba olvasszuk fel a vajat.
Adjuk hozzá a fokhagymát és 
dobjuk bele a rákokat és mind két oldalát süssük át.
Amikor szép rózsaszínűek a rákok,vegyük ki egy másik tálkába és a maradék  zsíradékhoz adjuk hozzá a tejszínnel elkevert keményítőt és ízlés szerint sózzuk borsozzuk. 
Forraljunk rajta egyet és zárjuk el alatta a gázt.
Keverjük hozzá a kifőtt forró tésztát és a finomra összevágott petrezselyemzöldet.
Tálaláskor szórjuk meg bőven reszelt parmezánsajttal és kínáljuk hozzá a sült rákokat.






Hogyan főzzük ki az olasz száraztésztákat?
Durva sóval ízesített forrásban lévő vízben főzzük ki őket,de nem főzzük szét! - hanem „al dente”, azaz fogkeményre főzzük. Ez típustól függően nagyjából 5-10 perc. Ezután leszűrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. 

Ők esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. 



Fontos!
Mindig csak annyi garnélát süssünk ki amit el is fogyasztunk azonnal,és soha ne keverjük össze a kész tejszínes tésztával!
Ezért is fontos hogy csak annyi tésztát készítsük amit azonnal el is fogyasztunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...