2017. július 23., vasárnap

Görögdinnye saláta Bibimoni módra

A nyár nagy slágere a görögdinnye. A magas víztartalma miatt inkább italokat készítenek belőle vagy magában jól behűtve fogyasztják. Én most a saját saláta receptemet szeretném veletek megosztani, amibe semmi fűszert nem teszek és öntet se kerül rá. Csak összekeverem a hozzávalókat és beteszem egy félórára a hűtőbe hogy összeérjenek az ízek. Az ízek egymásba olvadása adja a saláta igazi friss ízét. Próbáljátok ki!


Hozzávalók:
1 kg görögdinnye kisebb kockára összevágva
30 dkg mozzarella golyó
25 dkg friss rukkola levél
25 dkg paprikával töltött olívabogyó
2 közepes fej lila hagyma

Elkészítése:
A hidegre hűtött dinnyét  vágjuk ketté és szeleteljük fel.
Vágjuk le a héját és vágjuk kisebb kockákra,majd magozzuk ki.
Tegyük egy nagy tálba és adjuk hozzá a mozzarella golyókat,az olívabogyókat és a megtisztított és karikára vágott lila hagymát. Végül adjuk hozzá a rukkola leveleket és óvatosan keverjük össze.
Fél órára tegyük a hűtőbe hogy összeérjenek az ízek.



Közben készíthetünk hozzá grillezett csirkemellet, vagy más nekünk tetsző sült húst,vagy natúr szeletet.

( Én most a csirkemelleket vékony szeletekre felvágtam és bekentem paradicsompürével,amibe kevertem sót, borsot és zúzott fokhagymát és finomra összevágott bazsalikom levelet.
Mind két oldalát kukoricalisztbe forgattam és kevés olívaolajban megsütöttem. )





2 megjegyzés:

  1. De jó ez a recepted! Imádom a színes salátákat, de a nyers paradicsomot sajnos nem... - most ez egy tökéletes alternatíva a piros színre, mentettem a receptet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...